Mitt år på Musikalstudion Höga Kusten - några elever berättar.

Här berättar tre tidigare elever om sitt år på Musikalstudion Höga Kusten (dåvarande Show och Musikal)

Malin Stenbäck


Året på Hola gav mig många saker. 

Jag var på en plats som tillät mig att slappna av och känna efter vem jag var och vad jag behöver för att må bra. Jag träffade många fina människor, som jag inte tror att jag hade träffat annars. 

Jag utvecklades enormt inom dans, sång och teater tack vare de fina och eminenta lärarna som finns på Hola. Jag fick chansen att i min egen takt (omgiven av vänner ifall jag kände mig ensam) utforska hur det var att flytta hemifrån. 

Jag blev inspirerad och utvecklades enormt, jag kände mig också väldigt trygg vilket gjorde så att jag vågade prova nya saker och jag fick också självförtroende nog att söka mig vidare till det jag satt som mål. 

Efter Hola kom jag in på Balettakademien och Performing Arts school i Göteborg och valde tillslut att gå på PAS då det kändes som det bästa valet för mig.  

Sista året i skolan jobbade jag även på Göteborgs stadsteater, där jag medverkade i Pygmalion, därefter gjorde jag Tomas sista Revy tillsammans med Tomas Von Brömsen och 2Entertain i ett år på Lisebergsteatern i Göteborg och ett år på Intiman i Stockholm. Nu har jag precis påbörjat mitt andra kontrakt på Color Line, även där anställd av 2Entertain. 

Henrik Jansson


En ögonöppnare

Mitt år på Hola öppnade mina ögon för hela musikalvärlden. Jag hade faktiskt inte tänkt på att man kunde jobba som musikalartist innan jag gick på Hola.

På Hola tog jag mina första danssteg, det är en upplevelse jag aldrig kommer glömma. Man får göra lite av allt och det är väldigt bra för oss som kanske aldrig hållt på med det innan. Man får liksom lära sig genom att göra. Se vad som händer. 

Just nu jobbar jag med Dröse & Norberg i äventyret Aladdin. 20/11 2017.

Henrik har också gått PAS i Göteborg (Performing Arts School) samt medverkat i Billy Elliot på Stockholms Stadsteater.

Matilda Bergman


Kärleken till musikalen växte

Jag sökte till Show- och Musikallinjen på Hola Folkhögskola för att jag var intresserad av musikal och ville testa på att syssla med sång, dans och teater på intensiv nivå. Hola gav mig den möjligheten och under mitt år där växte kärleken till musikal som konstform och jag fick samtidigt en bra grund inom alla ämnen för att söka vidare till yrkesutbildningar.

Med sångframträdande inför klassen och lärarna varje vecka med mycket fokus på interpretation kunde jag utforska mitt känsloregister som skådespelare och fick samtidigt en trygghet i att stå på scen. Skolan har en riktigt mysig och trygg miljö där jag fick chans att utvecklas i egen takt med hjälp av grymma lärare!

(Matilda går för närvarande på SMU i Stockholm (Stockholms Musikalartist Utbildning)