Praktisk information kring våra sommarkurser

Sommar i Höga Kusten är underbart i sig, men att bo och leva i ett sommarparadis och samtidigt få fördjupa sig i ett ämne man är intresserad av oslagbart!

Ansökan

Klicka på ansökningslänken på respektive kurssida för att anmäla dig till en kurs. Du kommer då till Schoolsoft där du börjar med att skapa ett konto eller logga in och sedan fyller i formuläret. Anmäl dig till våra sommarkurser senast den 13 juni 2022.

Boende och mat

Under sommarkurserna har du möjlighet att både bo på skolans internat och äta mat i skolans matsal. Nytt för i år är att mat ingår i kursavgiften och kan inte väljas bort.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri för deltagaren. Deltagaren betalar för kost, logi och materialkostnad.

I sommarkurserna ingår

  • Lärarledd undervisning varje dag 
  • Fri tillgång till kurslokaler
  • Fri tillgång till gymmet
  • Kost (lunch, för- och eftermiddagskaffe, middag och kvällsaktiviteter)
  • Enkelrum, sänglinne, frukost och kvällsfika för dig som väljer helinackordering 

Priser

  • Kost: 1768 kronor
  • Kost och logi: 4000 kronor
  • Vid behov av extra natt kontakta receptionen via e-post, receptionen@hola.se, eller telefon på 0612–856 01.
  • Materialkostnad tillkommer, se respektive kurssida.

Betalning sker helst på plats i receptionen. Vi tar ej Swish eller kontanter. Om du vill betala in i förskott behöver betalningen vara oss tillhanda senast den 25 juni. Bankgironummer: 5514-2517. Märk betalningen med Kursnamn samt ditt För- och Efternamn.

Avbokning

Fram till den 25 juni kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan. Efter den 25 juni får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500 kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare eller om spridningen av Covid-19 ökar. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Skulle du inte hitta informationen du söker här på vår hemsida så kan du vid frågor om kurserna kontakta den kursansvarige för respektive kurs. För övringa frågor hänvisar vi till Lea Kinnunen, Enhetschef.

Våra rutiner i och med covid-19

Vi fortsätter att följa och respektera restriktionerna som finns för att minska smittspridningen av covid-19. Vi har rutiner för hur vi på Hola folkhögskola förhåller oss till covid-19 och det är viktigt att du som deltagare läser och följer dessa.

Hola Folkhögskolas rutiner kring covid-19

Det innebär bland annat att hålla god handhygien, hålla avstånd och ha flexibilitet kring lunchtider.

Om läget angående pandemin förändras och risken för Covid-19 ökar förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Naturligtvis räknar vi med att du som kommer till oss är frisk och symptomfri.


Tillbaka till toppen