En hand på ett tangentbord som lyser i regnbågens färger

Summercamp Spelutveckling

Är du nyfiken på spelutveckling men osäker på om det är något för dig? Välkommen till åtta veckor summercamp där du får lära dig allt du behöver veta för att påbörja din utbildning till spelutvecklare!

Dataspelscbranschen är i stort behov av att rekrytera nya medarbetare men det är brist på personer med rätt kunskaper. Oavsett om du programmerat innan eller bara har spelat dataspel för ditt eget nöjes skull så borde du ta chansen att vara med på Summercamp Spelutveckling. Under 8 veckor får du lära dig grunderna i hur ett spel utvecklas. Du vår även vara en del av en kreativ gemenskap där alla har samma mål: att ha en rolig dataspelssommar.  

Kursmoment

Under dessa veckor kommer vi bland annat gå igenom: 

  • Speldesign
  • Grundläggande programmering
  • Digital grafik
  • Pitchteknik
  • Spelindustrins utveckling 

Indiespelutveckling

När du avslutat Summercamp Spelutveckling kommer du ha goda möjligheter att studera vidare på kursen Indiespelutveckling. Indie står för Independent och målet med den två-åriga kursen är att du ska kunna förverkliga dina projekt från idé till färdigt dataspel. Du får även kunskaper i hur du startar ditt eget företag. De första tre terminerna består av lektioner, föreläsningar och praktiska övningar. Den fjärde terminen väljer du själv om du vill lägga heltid på att utveckla ditt eget spel, om du vill ha hjälp att starta ett eget företag eller om du vill gå ut på praktik. 


Tillbaka till toppen