En skrivbok och en penna ligger på ett bord bredvid ett äpple och en grön krukväxt.

Skrivlustläger sommaren 2023

Kom och var med på skrivlustlägret på Hola folkhögskola i sommar! Utvecklas inom skrivande samtidigt som du får umgås med andra med samma intresse i fina miljöer vid Ångermanälven.

Under lägret får du möjlighet att lära dig att fördjupa textens karaktärer och miljöer och att utveckla dina färdigheter i gestaltande. På kvällarna umgås vi, njuter av bad och natur och lär känna varandra.

Skrivlustlägret är till för dig som är mellan 13 och 25 år och som bor i någon av regionerna Jämtland/Härjedalen, Västerbotten eller Västernorrland.

Vilka får du träffa?

Författaren Moa Backe Åstot

Moa är född 1998, är renägande same och bosatt i Jokkmokk. Hennes första roman Himlabrand skildrar intensiv och spirande kärlek mellan två unga samer och samers smärtsamma historia och komplicerade nutid. Moa är flerfaldigt prisbelönad för sina texter och i april kommer hennes andra ungdomsroman Fjärilshjärta.

Skrivpedagog Mina Widding

Mina är lärare på kursen Litterärt skrivande på Hola folkhögskola och kommer, med erfarenhet från skrivarkurser och handledning sedan 2012, hjälpa dig att hitta dina ingångar till skrivandets ofantliga möjligheter!

Litteraturutvecklare Johan Hemmingsson

Johan jobbar som Litteraturutvecklare på Region Jämtland/Härjedalen. Han är utbildad manusförfattare och dramaturg och har bland annat skrivit romanen Svartvinter.

Praktisk information

När?

Måndag 19 juni, kl 12.00 – Torsdag 22 juni, kl 9.00.

Var?

Hola folkhögskola i Prästmon, med mat och övernattning.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 13-25 år, både för dig som är nybörjare och för dig som kommit en bit på väg i ditt skrivande. OBS! Begränsat deltagande.

Kurskostnad

Kostnad för kursen är 400 kr och då ingår mat och övernattning på Hola folkhögskola.

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 1 juni 2023.

Mer information och anmälan till skrivlustlägret

Kontaktperson


Carin Carlzén

E-post: carin.carlzen@rvn.se
Telefonnummer: 0611–800 19 eller 076-116 29 51


Tillbaka till toppen