Teaterlinjen passar dig som gått estetiskt program eller har spelat teater på fritiden. Här får du möjlighet att hitta din egen inriktning och ditt intresseområde inom teater.

Studera teater under 1 år!

På Teaterlinjen arbetar vi med skådespelarträning och medverkar i 5-6 föreställningar under året där dufår många möjligheter att framträda inför publik. Möjlighet finns även att välja inrikningen regi/ledarskap.

Utbildningen förbereder dig även för fortsatta studier inom teaterområdet.

Förutom stora och små föreställningar av skilda slag, drama och teaterövningar, olika teaterformer mm, jobbar vi under korta perioder med teaterljus, scenografi, röst och smink.

Vi gör också studiebesök, ser många teaterföreställningar, arbetar med gästlärare och gör ibland miniturnéer i närområdet.

Kursens innehåll (varje vecka):

  • Scenframställlning
  • Improvisation och drama
  • Kreativt skrivande
  • Motion (Röra)
  • Akrobatik

Arbetssätt

Vi arbetar med teaterövningar och studerar in kortare scener, även monologer. Vi bearbetar och spelar upp texter som elever själva skrivit. Vi arbetar med redan färdigskrivet material och sätter upp en helaftonspjäs samt flera kortare föreställningar.

Inriktning skådespeleri eller regi

Väljer du inriktning skådespeleri arbetar du mycket med skådespelarträning och medverkar i minst 5-6 föreställningar. Väljer du inriktningen regi arbetar du också med regi och ledarskap en del av tiden.

Bostad

Vi erbjuder bostadsgaranti via studentboende i Örnsköldsvik.
Kontakta Övikshem på tel 0660-299350

https://www.ovikshem.se/