Teaterlinjen

Information om kursstarter med anledning av covid-19/coronaviruset

Från och med den 15 juni lättar Folkhälsomyndigheten på rekommendationerna om distansundervisning och det innebär att skolor och lärosäten kan återgå till en mer ordinarie verksamhet. Vi ser därmed fram emot en terminsstart i höst på plats på våra skolor med så normal studiesituation som möjligt.

Vi kommer förbereda för skolstarten med nödvändiga anpassningar av exempelvis klassrum, matsalar, köbildning m.m., vilket behövs för att kunna genomföra detta på ett så säkert sätt som möjligt. Om du har några frågor får du gärna kontakta kursansvarig.

Beslutet gäller tills vidare och till dess nya beslut fattas.

Teaterlinjen passar dig som gått estetiskt program eller har spelat teater på fritiden. Här får du möjlighet att hitta din egen inriktning och ditt intresseområde inom teater.

Studera teater under 1 år!

På Teaterlinjen arbetar vi med skådespelarträning och medverkar i 5-6 föreställningar under året där du får många möjligheter att framträda inför publik. Möjlighet finns även att välja inriktningen regi/ledarskap.

Utbildningen förbereder dig även för fortsatta studier inom teaterområdet.

Förutom stora och små föreställningar av skilda slag, drama och teaterövningar, olika teaterformer med mera, jobbar vi under korta perioder med teaterljus, scenografi, smink, kostym och röst.

Vi gör också studiebesök, ser många teaterföreställningar, arbetar med gästlärare och gör ibland miniturnéer i närområdet.

Kursens innehåll (varje vecka):

  • Scenframställlning
  • Improvisation och drama
  • Kreativt skrivande
  • Röra (vi testar olika motionsformer)
  • Fysisk träning

Arbetssätt

Vi arbetar med teaterövningar och studerar in kortare scener, även monologer. Vi bearbetar och spelar upp texter som elever själva skrivit. Vi arbetar med redan färdigskrivet material och sätter upp en helaftonspjäs samt flera kortare föreställningar.

Inriktning skådespeleri eller regi

Väljer du inriktning skådespeleri arbetar du mycket med skådespelarträning och medverkar i minst 5-6 föreställningar. Väljer du inriktningen regi arbetar du också med regi och ledarskap en del av tiden.

Läs mer om teaterlinjens olika produktioner

Se smakprov från föreställningar på vår Youtube-kanal

Bostad

Vi erbjuder bostadsgaranti via studentboende i Örnsköldsvik.
Kontakta Övikshem på tel. 0660-29 93 50.
www.ovikshem.se