En man står och lutar sig fram och pratar med en kvinna i förgrunden medan en annan kvinna står i bakgrunden och röker.

Teaterlinjen

OBS! Inställd kurs

Kursen pausas och kommer inte att erbjudas under läsåret 2023/2024. Förhoppningsvis har vi möjlighet att genomföra kursen återigen under 2024.

Teaterlinjen passar dig som gått estetiskt program eller har spelat teater på fritiden. Här får du möjlighet att hitta din egen inriktning och ditt intresseområde inom teater.

Studera teater under 1-2 år

På Teaterlinjen arbetar vi med skådespelarträning och medverkar i 5-6 föreställningar under året där du får många möjligheter att framträda inför publik. Väljer du att gå påbyggnadsåret kan du studera regi och ledarskap eller fördjupa dig i skådespeleri. Utbildningen förbereder dig även för fortsatta studier inom teaterområdet.

Förutom stora och små föreställningar av skilda slag, drama och teaterövningar, olika teaterformer med mera, jobbar vi under korta perioder med teaterljus, scenografi, smink, kostym och röst.

Vi gör också studiebesök, ser många teaterföreställningar, arbetar med gästlärare och gör ibland miniturnéer i närområdet.

Kursens innehåll (varje vecka):

  • Scenframställlning
  • Improvisation och drama
  • Kreativt skrivande
  • Röra (vi testar olika motionsformer)
  • Fysisk träning

Arbetssätt

Vi arbetar med teaterövningar och studerar in kortare scener, även monologer. Vi bearbetar och spelar upp texter som elever själva skrivit. Vi arbetar med redan färdigskrivet material och sätter upp en helaftonspjäs samt flera kortare föreställningar.

Påbyggnadsår

Fortsätter du att gå ett år till kan du fördjupa dig i regi och ledarskap eller skådespeleri. Väljer du regi och ledarskap får du regissera egna föreställningar. Du får också verktyg för att kunna vara ledare inom amatörteater. Väljer du skådespeleri får du arbeta med monologer, större roller och rollanalys samt tid att förbereda dig för ansökningar till högre studier.

Läs om vilka pjäser som Teaterlinjen har jobbat med den senaste tiden på länken nedan. Du kan även se smakprov från några av de tidigare föreställningarna på vår Youtube-kanal.

Teaterlinjens tidigare produktioner

Bostad

Vi erbjuder bostadsgaranti via studentboende i Örnsköldsvik. Kontakta Övikshem på telefonnummer: 0660-29 93 50.

Bildgalleri Teaterlinjen

Kontaktuppgifter till kursansvarig

Thomas Larsson, kursansvarig

Telefonnummer: 072-218 31 08

E-postadress: thomas.larsson@rvn.se


Tillbaka till toppen