Etableringskurs

Information om kursstarter med anledning av covid-19/coronaviruset

Oavsett om smittspridningen av coronaviruset har mattats av eller inte kommer kurser på Örnsköldsviks folkhögskola att starta höstterminen 2020 enligt plan. Om samhällsspridningen av coronaviruset har avtagit och Folkhälsomyndighetens rekommendationer medger det, kommer kursen att genomföras enligt kursplan på plats på skolan.

Om läget ser ut som det gör nu (april 2020) eller förvärras, kommer kursen att inledas med ett distansupplägg till dess att vi får samlas på skolan igen. Oavsett så är du varmt välkommen att söka våra kurser! Om du har några frågor får du gärna kontakta kursansvarig.

Etableringskurs är till för dig som är nyanländ till Sverige och inskriven på Arbetsförmedlingen.

Vill du läsa svenska på ett roligt sätt och i din egen takt?

På Etableringskursen blandas undervisning i svenska med samhällskunskap, personlig utveckling, yrkesteori/arbetsmarknadskunskap, studiebesök och deltagande i  skolans gemensamma aktiviteter. Studierna byggs upp för att vara arbetsförberedande och samhällsorienterande. Utbildningen genomförs utifrån folkbildningens arbetssätt och anpassas efter individens förutsättningar och behov.

Du som genomgått utbildningen erhåller ett kompetensintyg, som ska kunna ligga till grund för validering för fortsatta studier på folkhögskola eller inom den kommunala vuxenutbildningen. Intyget ska även kunna användas i kartläggningen vid intag till SFI.

Ansökan

Arbetsförmedlingen anvisar deltagare till kursen. Du som vill delta i utbildningen vänder dig till din Arbetsförmedling.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta oss gärna.