Motivationsveckan

Sommarkursen Motivationsveckan vänder sig till dig som vill hitta motivation i livet. Under 5 datum i juni får du testa på olika roliga saker samtidigt som du får möjlighet att se vad folkhögskolan har att erbjuda dig.

Program

11 juni 

Kl 10-12 Välkommen till folhögskolan
Här presenteras lärarna för denna sommarkurs och schemat som gäller för de kommande dagarna. Vi pratar lite om vad folkhögskolan har som skiljer sig från gymnasiet och komvux.

Kl 13-15 Vi målar sött 
Vi målar med socker och vattenfärg och ser vad som händer med färgerna. Fritt målande helt utan krav.

 

13 juni 

Kl 10-12 Skit i grammatiken
Vi arbetar med enkla skrivövningar där vi inte fokuserar på rättstavning och grammatik utan istället letar det lekfulla i skrivandet.

Kl 13-15 Ute är livet
Vi tar oss till lämpligt ställe där man får lära sig att använda karta och kompass och att göra upp eld med tändstål.

 

18 juni

Kl 10-12 Keep calm and learn English
Vi trixar, fixar och klurar med engelska förkortningar och gåtor mm. Vad betyder egentiligen BRB, LOL, FUBAR och AWOL?

Kl 13-15 Teaterlek
Vi gör några enkla övningar och lekar som alla kan vara med i. Det blir bara kul, och lite nyttigt för självförtroendet.

 

25 juni

Kl 10-15 Hälsa och motion
En heldag utomhus med hälsa och fysisk aktivitet i fokus.

 

27 juni

Kl 10-12 Så styrs Sverige
Vår grundlag talar om att all makt utgår från folket. Men hur funkar det i praktiken? Hur är den svenska staten uppbyggd och hur styrs Sverige egentligen? Vi tar en titt på våra grundlagar, riksdagen, regeringens arbete och hur politiska beslut fattas.

Kl 13-15 Privatekonomi
Ekonomi betyder "hushållning". Vi pratar om vad vi på individnivå ska tänka på när det gäller att hushålla med pengar. Vilka fällor ska man undvika? Vad händer om man inte betalar en räkning i tid? Vi tittar också på vilka rättigheter vi har som konstumenter.