En person håller en hand på axeln på en person i rullstol

Allmän kurs med yrkesinriktning mot vård och omsorg

2020-06-09 14:27

Vi har glädjande nyheter att dela med oss av. Örnsköldsviks folkhögskola har fått ta del av regeringens satsning för att utöka platserna på Sveriges folkhögskolor. Vi kommer därför från och med i höst att starta upp en ny Allmän kurs med yrkesinriktning inom vårdområdet.

Utökade platser på folkhögskola

Regeringens satsning som bland annat innebär fler platser på yrkesutbildningar på folkhögskola är till för att möta det ökade utbildningsbehovet i och med situationen med coronaviruset och för att mildra konsekvenserna av pandemin. Vi är glada att få vara med och bidra genom folkbildningen och har utgått från Arbetsförmedlingens listning av bristyrken samt annan statistik i framtagandet av kursen.

Yrkesinriktning mot vård och omsorg

Från och med hösten 2020 erbjuder vi en kurs som ger både grundläggande kunskaper inom vård och omsorg samtidigt som man läser grundskoleämnen på Allmän kurs. Denna kurs ger möjlighet till arbete inom exempelvis äldreomsorg eller personlig assistans, alternativt till vidareutbildning inom vård och omsorg. En kurs för dig som vill kombinera yrkesstudier med studier på grundskolenivå och som vill arbeta inom ett bristyrke.

Mer information om kursen hittar du på kursens sida.

Till kurssidan