En man står och lutar sig fram och pratar med en kvinna i förgrunden medan en annan kvinna står i bakgrunden och röker.

Teaterlinjen blir 2-årig hösten 2023

2023-02-07 08:25

Från och med hösten 2023 blir Teaterlinjen på Örnsköldsviks folkhögskola en 2-årig kurs. Då kan du under ett påbyggnadsår välja att fördjupa dig inom regi och ledarskap eller vidare inom skådespeleri.

På Teaterlinjen på Örnsköldsviks folkhögskola får du spela så mycket teater som möjligt, testa på olika typer av pjäser, roller och produktioner. Du lär dig även om ljus, scenografi, smink, kostym och röst. Nu går kursen från att ha varit 1-årig till att bli 2-årig.

Inriktning regi och ledarskap eller skådespeleri

Från och med höstterminen 2023 får du även möjlighet att välja att studera ett påbyggnadsår där du får fortsätta fördjupa dig inom det område som du är speciellt intresserad av inom teater. Antingen kan du välja inriktningen regi och ledarskap där du får lära dig hur det är att leda en grupp i en teaterproduktion eller så kan du fördjupa dig ytterligare inom skådespeleri och finslipa dina färdigheter i ännu fler produktioner. Möjligheten att läsa detta påbyggnadsår förbereder dig även väl för framtida studier inom teaterområdet.

Ansökan öppnar den 8 februari

Den 8 februari öppnar vi ansökan till höstterminen 2023. Passa på att läsa mer om kursen eller tipsa någon som du tror kan vara intresserad redan idag.

Till Teaterlinjen


Tillbaka till toppen