En färgstark tavla på två personer som omfamnar varandra
Målning av Thomas Neuendorff.

Thomas Neuendorffs bildvärld blir vernissage och konstutställning

2022-09-07 16:02

Vår kära kulturskapare Thomas Neuendorff ställer nu ut sin konst i Brynge konsthall mellan den 11-25 september. Ett samarbete mellan flera aktörer som ger en unik möjlighet att kliva in i en konstnärs bildvärld!

Ett samarbete mellan Örnsköldsviks folkhögskola, Örnsköldsviks museum & konsthall och High Coast Art Valley gör det möjligt att ta del av Thomas Neuendorffs fantastiska konstsamling. Med start på söndag den 11 september, med vernissage, till och med den 25 september ställer Thomas ut sin konst i Brynge konsthall.

Information om utställningen

Plats: Brynge konsthall
Tid: 11-25 september, onsdag, lördag och söndag kl 11.00-15.00
Vernissage: 11 september kl 12.00

Om Thomas Neuendorff och hans konst

"Totte har varit med ett tag. Han har hunnit lägga sina ömsinta penseldrag i Edith Piafs sinnliga och spruckna klanger och värkande händer. Han har med färg på fingertopparna berättat om Amadeo Modiglianos sjuka lungor fyllda av mejseldamm och smekt fram sina egna versioner av Modis långhalsade damer. Han har dykt i Karin Boyes vemod och känsliga poesi, han har målat sig in i Sigrid Hjerténs rafflande kolorism och psykiska ohälsa. Ja listan kan göras lång" säger Kristina Ståhlnacke, kursansvarig för Kulturskaparna.

Thomas Neuendorff är en av Örnsköldsviks folkhögskolas namnkunniga konstnärer. Många har mött hans konst genom Kulturskaparnas utställningar på bland annat Rådhuset, men nu ställer han för första gången ut i Brynge konsthall. Thomas konst går i en naivistisk ton och här får du möjligheten att möta den i eget majestät. Utställningen består av ett hundratal tavlor och är en unik möjlighet att kliva in i en konstnärs bildvärld och förundras över den kreativitet och skaparglädje den rymmer.

"Med den här utställningen går Thomas på knock" säger Anders Thorsén, kulturutvecklare vid Örnsköldsviks kommun. "Besökarna kommer häpna! Ingen kan vara förberedd på det som möter en i Konsthallen. Det är en utställning som får en att häpna och förundras".

Boka visning

Grupper kan boka visning utanför öppettider.

Kontakta Anders Thorsén:
E-postadress: anders.thorsen@ornskoldsvik.se
Telefon: 070-388 08 43

Till Facebook-evenemanget för vernissagen

Välkommen!


Tillbaka till toppen