Illustration av Coronaviruset i rött

Covid-19 och Örnsköldsviks folkhögskola

Här hittar du den senaste informationen som rör Örnsköldsviks folkhögskolas verksamhet med anledning av Covid-19. Det är viktigt att vi alla följer och respekterar de riktlinjer och restriktioner som finns för att minska smittspridningen.

Anpassningar för att minska smittspridning

Från och med den 27 november övergår skolan till ett upplägg som innebär både distansundervisning och närundervisning på plats med skärpta Coronaanpassningar. Detta gör vi för att hålla nere antalet personer som vistas i skolans lokaler samtidigt och på så sätt minska smittspridningen.

Upplägget ser olika ut för de olika kurserna och alla deltagare kommer få information från respektive kursansvarig om vad som gäller för just deras kurs. Detta beslut gäller resten av höstterminen 2020.

CSN och distansundervisning

Som deltagare har man rätt till studiemedel även vid distansundervisning. Via länken nedan kan du läsa mer om vad som gäller kring CSN uunder coronapandemin. detta.

CSN - Med anledning av coronaviruset

Skärpta allmänna råd i Region Västernorrland

Region Västernorrland har tillsammans med Länsstyrelsen Västernorrland infört skärpta allmänna råd för alla som bor eller vistas i Västernorrland. Det gäller be för invånare, verksamheter och arbetsgivare. Via länken nedan kan du läsa mer om vad de skärpta råden innebär för just dig.

RVN - Skärpta råd för dig i Västernorrland

Fortsätt följa de allmänna råden

För att bromsa smittan är det viktigt att du både följer de skärpta allmänna råden i Region Västernorrland samt även följer de allmänna råden:

  • Tvätta händerna. Ofta.
  • Håll avstånd. Både inomhus och utomhus.
  • Stanna hemma när du är sjuk.
  • Testa dig om du har symtom.

Ta del av bekräftad information från myndigheterna

Det är viktigt att du tar del av bekräftad information från ansvariga myndigheter rörande Covid-19. 

Krisinformation.se
Folkhälsomyndigheten.se
1177 Vårdguiden - Region Västernorrland
Region Västernorrland