Illustration av coronaviruset

Covid-19 och Örnsköldsviks folkhögskola

Välkommen till höstterminen 2020 på Örnsköldsviks folkhögskola. En hösttermin som startar med omständigheter till följd av en pandemi som ställer alla inför nya utmaningar. Det är viktigt att alla personer följer och respekterar de riktlinjer och restriktioner som finns. Du som deltagare behöver läsa instruktionerna som visar hur Örnsköldsviks folkhögskola förhåller sig till Covid-19.

Grundregler:

  • Tvätta händerna rena/använd handsprit
  • Håll armlängds avstånd
  • Håll dig hemma vid sjukdomssymtom

Möten

Möten är en av huvudidéerna på folkhögskolan. Folkhälsomyndigheten rekommenderar högst 50 personer och vi har under hösten inga gemensamma större samlingar på skolan.

Så här gör Örnsköldsviks folkhögskola:

  • Deltagare och personal möts på skolan inom ramen för grundreglerna för att hindra smittspridning enligt Folkhälsomyndigheten.
  • Skolan kombinerar detta med klassrumsundervisning och lärare schemalagda på plats för handledning och stöd. Varje klass har ett anvisat klassrum.
  • Skolan arbetar med It´s Learning som digital plattform. Vi har även möjligheter med videomöten genom till exempelvis Teams eller Skype.

Lunch och matsal

Skolan schemalägger lunchtider för alla kurser och deltagare kommer att äta sin medhavda lunch i klassrummen. Skolan bjuder på fika en gång per vecka och det hämtas enligt anvisning till klassrummen.

Var vänlig håll avstånd om du rör dig i gemensamma utrymmen!

Tror du att du har symptom på sjukdom eller Coronaviruset?

Stanna alltid hemma vid symptom på sjukdom och ring 1177. Corona-symtom kan du läsa om på 1177 Vårdguidens hemsida. Vid uppvisande av sådana symtom ska du som deltagare eller personal vara hemma och kontakta 1177 Vårdguiden via telefon.

Till 1177 Vårdguidens sida om Corona-symtom

Länkar

Till Krisinformation.se
Till Folkhälsomyndighetens hemsida
Till Region Västernorrlands hemsida