Illustration av Coronaviruset i rött

Covid-19 och Örnsköldsviks folkhögskola

Här hittar du den senaste informationen som rör Örnsköldsviks folkhögskolas verksamhet med anledning av Covid-19. Det är viktigt att vi alla följer och respekterar de riktlinjer och restriktioner som finns för att minska smittspridningen.

Anpassningar för att minska smittspridning

Nya rekommendationer 12/4

NU INFÖRS REGIONALA REKOMMENDATIONER I VÄSTERNORRLAND
Smittspridningen är alldeles för hög i Västernorrland, bland de högsta i landet - därför inför vi nu regionala rekommendationer. De gäller från måndag 12 april till 9 maj. Nu gäller det att vi alla tar ett gemensamt ansvar för att stoppa smittspridningen!
REGIONALA REKOMMANDATIONER:
Använd munskydd i offentliga miljöer om du är född 2004 eller tidigare
Det betyder att du alltid bör ha munskydd när du reser kollektivt. Du bör alltid använda munskydd när du vistas inomhus i offentliga miljöer där många människor rör sig, exempelvis butiker, apotek och serviceställen.
Undvika onödiga resor
Alla som befinner sig i Västernorrland bör avstå från alla onödiga resor såväl inom som utanför länet. Om du måste resa, gör det då så smittsäkert som möjligt. Du ska kunna ta dig hem på ett säkert sätt om du uppvisar symtom.
GLÖM INTE HELLER
▪ Umgås med få människor.
▪ Undvik platser där det är risk för trängsel.
▪ Håll avståndet.
▪ Tvätta händerna.
▪ Isolera dig om du har symtom.
▪ Provta dig vid symtom.
▪ Vaccinera dig när du blir erbjuden.
Här kan du läsa mer om de nya regionala rekommendationerna,
Regionala rekommendationer införs i Västernorrland

Från och med den 27 november övergår skolan till ett upplägg som innebär både distansundervisning och närundervisning på plats med skärpta Coronaanpassningar. Detta gör vi för att hålla nere antalet personer som vistas i skolans lokaler samtidigt och på så sätt minska smittspridningen.

Upplägget ser olika ut för de olika kurserna och alla deltagare kommer få information från respektive kursansvarig om vad som gäller för just deras kurs. Detta beslut gäller resten av höstterminen 2020.

CSN och distansundervisning

Som deltagare har man rätt till studiemedel även vid distansundervisning. Via länken nedan kan du läsa mer om vad som gäller kring CSN uunder coronapandemin. detta.

CSN - Med anledning av coronaviruset

Skärpta allmänna råd i Region Västernorrland

Region Västernorrland har tillsammans med Länsstyrelsen Västernorrland infört skärpta allmänna råd för alla som bor eller vistas i Västernorrland. Det gäller be för invånare, verksamheter och arbetsgivare. Via länken nedan kan du läsa mer om vad de skärpta råden innebär för just dig.

RVN - Skärpta råd för dig i Västernorrland

Fortsätt följa de allmänna råden

För att bromsa smittan är det viktigt att du både följer de skärpta allmänna råden i Region Västernorrland samt även följer de allmänna råden:

  • Tvätta händerna. Ofta.
  • Håll avstånd. Både inomhus och utomhus.
  • Stanna hemma när du är sjuk.
  • Testa dig om du har symtom.

Ta del av bekräftad information från myndigheterna

Det är viktigt att du tar del av bekräftad information från ansvariga myndigheter rörande Covid-19. 

Krisinformation.se
Folkhälsomyndigheten.se
1177 Vårdguiden - Region Västernorrland
Region Västernorrland