Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Provrör covid-19

Antikroppsprovtagning för vård och omsorgspersonal på fler orter

2020-09-17 09:38

Nu är det möjligt för dig som jobbar patientnära att provta dig på sex olika orter. Du bokar tid för provtagning genom att kontakta din chef som gör beställningen.

- Äntligen är vi på plats med provtagningsteam på samtliga av de orter som vi planerat för. Det är nu möjligt i Sollefteå, Örnsköldsvik, Sundsvall/Timrå, Härnösand/Kramfors och Fränsta säger Jeanette Nordenberg, enhetschef Kvalitet och patientsäkerhet.

Sedan starten av antikroppsprovtagning har 5034 provtagningar gjorts av vårdpersonal. Av dessa har 434 personer haft påvisade antikroppar (8%). 

Det är möjligt att boka provtagning av ett provtagningsteam på följande orter:

  • Fränsta - Vårdcentralen Fränsta
  • Sundsvall/ Timrå - Hälsocentralen Centrum, plan 2
  • Sollefteå - Skärvsta - gamla BVC, plan 1 intill Regionhälsan
  • Örnsköldsvik -Örnsköldsviks sjukhus, gamla Ögonmottagningen
  • Härnösand - Närvården Härnösand (västra entrén)
  • Kramfors - tillfälliga lokaler (ambulerande)

Så här går det till:

Du anmäler dig till din närmaste chef som sedan kontaktar provtagningsteamet för respektive ort och lägger en beställning. Det är möjligt att göra provtagningen på din arbetsplats om du föredrar.
När du har lämnat beställningen och chefen i sin tur har gjort en beställning via beställningsrutinen så kommer teamet att kontakta dig för en tid för provtagning.

Samma beställningsrutin gäller för vård och omsorgspersonal inom kommuner samt privata vårdgivare. Testet sker genom venprovtagning.

Det är både undersköterskor och sjuksköterskor som bemannar de olika provtagningsteamen. Det finns en läkare som ordinerar provtagningen.

Antikroppsprovtagningarna kommer att pågå under hela hösten.