Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Viktig information gällande influensaleveranser

2018-11-20 12:02

Ovanligt stor åtgång av årets influensavaccin. På grund av den kraftigt ökade efterfrågan har Vaxigrip Tetra blivit restnoterad.

Sanofi Pasteur meddelar att det är en ovanligt stor åtgång av årets influensavaccin. Redan nu har det sålts 1.100.000 doser Vaxigrip Tetra, vilket är långt över den samlade efterfrågan som landstingen/regionerna i Sverige förväntade inför årets vaccinering. På grund av den kraftigt ökade efterfrågan har Vaxigrip Tetra blivit restnoterad. 

För att säkerställa fortsatt vaccinförsörjning i Sverige har Sanofi säkrat upp doser via en annan leverantör för att täcka behovet. Så fort Vaxigrip Tetra tar slut på lager kommer Oriola omgående kunna styra beställningar av Vaxigrip Tetra till den andra leverantörens motsvarande fyrvalenta influensavaccin, Influvac Tetra. Vid leverans medföljer ett informationsbrev om att Vaxigrip Tetra har ersatts av Influvac Tetra. Influvac Tetra innehåller antigen från samma virustyper och i samma mängd som Vaxigrip Tetra. 

Dock är en viktig skillnad att indikationen för Influvac Tetra är från 3 års ålder, istället för från 6 månader som för Vaxigrip Tetra. Företaget har allokerat doser av Vaxigrip Tetra på Oriola för att täcka det behov som finns för barn under tre år. Meddela i förekommande fall vid beställning att vaccinet är till barn under tre år, så kommer ni att få dessa doser med Vaxigrip Tetra.  

Frågor hänvisas till:
Sebastian Larsson
Commersial & Tender Manager, Sanofi Pasteur
Lindhagensgatan 120, 112 51 Stockholm, Sweden
Tel. +46 (0)761463874