Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Allmäntjänstgöring (AT)

Välkommen att söka AT-tjänst i Region Västernorrland! Som AT-läkare är du viktig för oss och vår framtid. Vår ambition är att du ska trivas och utvecklas för att stanna och bli en av oss.

Inom Region Västernorrland tillsätts 60 AT-block per år. AT-blocken annonseras 2 gånger per år, i februari/mars och september/oktober i bland annat Läkartidningen. Ansökan sker via regionens hemsida, www.rvn.se.

Vi vill ha ett personligt brev och CV samt ev. arbetsintyg i ansökan. Vi vill även ha kontaktuppgifter på minst 2 referenser. Finns läkarexamen ska detta bifogas. Vi försöker ha en snabb rekryteringsprocess där intervjuer sker löpande efter att ansökningar kommit in. Antagning sker ca 2 veckor efter ansökningstidens slut. Arbetsgivaren kan komma att begära utdrag ur polisens belastningsregister på de som kommer att erbjudas AT.

Vi ser gärna att du har vikarierat som undersköterska, läkarassistent och/eller underläkare före AT. Viktiga egenskaper vi värdesätter är samarbetsförmåga, noggrannhet, självständighet, flexibilitet och tydlighet.

I Regionen tror vi på framtiden och vill därför möta den med framtidens vård. Omtanke, kompetens, teknik och kvalitet är ledstjärnor för oss.

Läs mer om AT-blocken via menyn till vänster och ta gärna kontakt med någon av oss.

 

Intervjuer med AT-läkare

Sara Lindberg_AT_Sollefteå

 

”Arbetet man gör är mycket uppskattat”
 – Som AT-läkare i Sollefteå har jag fått arbeta självständigt med stort ansvar under god och kvalitativ handledning, vilket gjort att jag utvecklats väldigt mycket, säger Sara Lindberg som har gjort sin AT-tjänst på sjukhuset i Sollefteå.

 AT-läkare Kerstin Fernandez Gomero

”Förbättringsarbetet är aktivt”
– Sundsvalls länssjukhus är ett lagom stort sjukhus med korta kommunikationsvägar, och här finns de flesta specialiteterna. Jag upplever god stämning och gott samarbetsklimat på sjukhuset, säger Kerstin Fernandez Gomero, AT-läkare i Sundsvall.

 

AT-läkare Johannes Kemi, Örnsköldsvik

Du växer in i läkar- och kollegialrollen
– En AT-tjänst i Örnsköldsvik var för mig den perfekta lösningen. En stad i lagom storlek med autonomiteten hos ett mindre sjukhus, med specialistkompetensen hos ett mellanstort dito och med närheten till såväl länssjukhuset i söder som universitetskompetensen i norr, säger Johannes Kemi, f.d. AT-läkare i Örnsköldsvik.