Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Allmäntjänstgöring (AT)

Välkommen att söka AT-tjänst i Region Västernorrland! Som AT-läkare är du viktig för oss och vår framtid. Vår ambition är att du ska trivas och utvecklas för att stanna och bli en av oss.

Inom Region Västernorrland tillsätts 60 AT-block per år. AT-blocken annonseras 2 gånger per år, i februari/mars och september/oktober i bland annat Läkartidningen. Ansökan sker via regionens hemsida, www.rvn.se.

Vi vill ha ett personligt brev och CV samt ev. arbetsintyg i ansökan. Vi vill även ha kontaktuppgifter på minst 2 referenser. Finns läkarexamen ska detta bifogas. Vi försöker ha en snabb rekryteringsprocess där intervjuer sker löpande efter att ansökningar kommit in. Antagning sker ca 2 veckor efter ansökningstidens slut. Arbetsgivaren kan komma att begära utdrag ur polisens belastningsregister på de som kommer att erbjudas AT.

Vi ser gärna att du har vikarierat som undersköterska, läkarassistent och/eller underläkare före AT. Viktiga egenskaper vi värdesätter är samarbetsförmåga, noggrannhet, självständighet, flexibilitet och tydlighet.

I Regionen tror vi på framtiden och vill därför möta den med framtidens vård. Omtanke, kompetens, teknik och kvalitet är ledstjärnor för oss.

Läs mer om AT-blocken via menyn till vänster och ta gärna kontakt med någon av oss.

 

Intervjuer med AT-läkare

Ramin Sahar_AT_Sollefteå

”Självständigt arbete med mycket ansvar”
 – Jag är glad att jag har gjort min AT-tjänstgöring i Sollefteå. Att arbeta självständigt och ta mycket ansvar gör att man får massor med goda erfarenheter. Man lär sig hur man ska göra rätt bedömning i alla stressiga sammanhang. Detta värdesätts av framtida arbetsgivare, säger Ramin Sahar, AT-läkare i Sollefteå.

 AT-läkare Robin Hansson

”Förlitar AT-läkarna med ansvar”
– Min preferens när jag letade AT-ort var att hitta ett sjukhus som förlitar sina AT med ansvar, samtidigt som vården är säker, säger Robin Hansson, AT-läkare i Sundsvall.

AT-läkare Tobias Filipsson Örnsköldsvik

 

Ett litet sjukhus med stora möjligheter
– Som AT-läkare i Örnsköldsvik är du en viktig kugge i lagarbetet då AT-läkarna står för en stor del av arbetskapaciteten. Detta medför att du får ta stort ansvar och får göra mycket självständigt. Du växer snabbt in i rollen som riktig doktor, säger Tobias Filipsson, AT-läkare i Örnsköldsvik.