Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

ST-tjänstgöring vid Sundsvalls sjukhus

Välkommen till Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand!

Vi har som mål att vara ett ledande länssjukhus i landet. Detta sker i samverkan med övriga delar av länet och med regionsjukvården i Umeå.

Här finns bred kompetens och goda möjligheter till bra ST-utbildning med god uppbackning och flexibilitet.

I det primära upptagningsområdet bor cirka 148.000 personer.

Vi vet att grunden för att ge god och professionell vård är kompetenta medarbetare. Därför söker vi dig som under din ST vill utvecklas tillsammans med oss.

Fördelar med ST-tjänstgöring hos oss

ST-tjänstgöring är fortsättningen i din utveckling som läkare. Därför är det viktigt att du gör det mesta möjliga av din ST-tid. Hos oss finns många möjligheter.

  • Stor bredd i utbildningsinnehållet
  • Eget ansvar
  • Eget kompetenskonto med 25 000 kr/år
  • Handledning för din personliga utveckling
  • Avsatt tid för egna studier
  • Forskning
  • Orkopeden, en fin träningslokal med bland annat spincykling
  • SULK, Sundsvalls Underläkarklubb där du träffar läkarkollegor
  • Hjälp att ordna bra boende

Botniabanan knyter Sundsvall med norra Sverige, vägnätet har förbättrats, inte minst E4:an med den nya Sundsvallsbron. Den växande Mitthögskolan har gett staden ny energi, fler restauranger, uteställen och pubar. Stadskärnan är ritad och byggd av samma arkitektfirma som designat Strandvägen i Stockholm.

I Sundsvall hittar du diverse idrottsaktiviteter. Du har tillgång till 3 olika skidbackar, många mil längdspår, segling, Timrå hockey, GIF Sundsvall med mera. Det finns även bl.a. gott om gym samt tre golfbanor.

Höga kusten är på UNESCO´s världsarv och är Sveriges mest natursköna område. Bor du i Västernorrland blir du automatiskt rik på naturupplevelser. För familjen är Sundsvall ett lockande alternativ; här finns trygg barnomsorg, bra skolor och en fin uppväxtmiljö.
Företagarandan i Sundsvall är på topp. Sundsvall är Sveriges 4:e starkaste ekonomiska stad. Här finns flera storföretag som SCA, Kubal, Permobil, men också många framgångsrika småföretag.

Sundsvall kan erbjuda dig och din familj en trygg tillvaro.

Välkommen!