Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Praktisk Tjänstgöring för Psykologer, PTP

Välkommen att söka PTP-tjänst i Region Västernorrland! Som PTP-psykolog är du en viktig del av vår utveckling och framtid. För att kunna säkerställa kvalitet på PTP-tjänstgöringen och en positiv läroupplevelse erbjuder vi ett PTP-program till alla som gör sin PTP-tjänst i Region Västernorrland.

Syfte med PTP-program

Målet med programmet är att säkerställa att du som PTP-psykolog i slutet av året har fått den kompetens som behövs för att arbeta självständigt på ett hälsosamt och hållbart sätt. Samt att du fått en bra start på det livslånga lärandet som väntar i ett yrke med mycket komplicerade arbetsuppgifter.

Utöver de föreläsningar studiebesök, auskultationer, temadagar, kollegiala diskussioner och annat som erbjuds så finns också ett tydligt syfte med programmet i att kvalitetssäkra och bidra till utveckling av PTP-tjänster och handledning. Hur vi gör för att uppnå dessa mål kan du läsa mer om i vår broschyr.

Då stöd från andra PTP-psykologer har visat sig vara uppskattat och viktigt har ett peer-coaching/peer-learning moment utvecklats.

Du har själv stor möjlighet att påverka innehållet både i din PTP-tjänst och i PTP-programmet utifrån dina önskemål och intressen. Vi har ett löpande intag och ett program som går i en årscykel så oavsett när du börjar kommer du kunna delta och få del i allt programmet erbjuder.

Var kan man arbeta?

Inom Regionen finns det möjlighet att arbeta inom Barn- och ungdomspsykiatri, Vuxenpsykiatri, Rättspsykiatrisk Regionklinik, Habilitering (Barn/Ungdom/Vuxen), Psykologmottagning (kopplat till den somatiska vården), Hörselvård, Hälsocentraler och Föräldra- och barnhälsovård.

Oavsett var du arbetar så får du en stor bredd i arbetsuppgifter, specialiserad handledning, samt möjligheten att auskultera erfaren personal inom hela regionen. 

Lediga jobb just nu kan du på vår sida för lediga jobb.

Hur gör man för att anmäla sig till PTP-programmet?

Det finns generellt mycket goda möjligheter att stanna och fortsätta utvecklas inom regionen. I Regionen värdesätts psykologers kompetens vilket visar sig i att det i regel finns generösa möjligheter till vidareutbildningar och skäliga löner.

Kontaktuppgifter

Studierektor: Jenny Karlsson
jenny.karlsson2@rvn.se
073-739 06 31