Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sollefteå

Sollefteå kommun med sitt unika niplandskap, älvdalar och skogslandskap bjuder på spännande naturupplevelser. Förutom centralorten finns flera tätorter där Långsele, Näsåker, Ramsele och Junsele tillhör de största.

Sollefteå har den lilla stadens fördel med att det är nära till allt. Nära till fritidsaktiviteter och nöjesliv. Nära till stillheten i naturen men också till folkliv och shopping. Sollefteå har ett rikt föreningsliv med ett brett utbud av kultur och idrott som ger goda möjligheter till en aktiv fritid.

I kommunen finns många kulturföreningar som erbjuder ett varierat kulturliv inom film, musik och teater. Mest känd är Urkult som varje sommar arrangerar en välbesökt festival i Näsåker

Sollefteå Musiksällskap, Sollefteå Riksteaterförening och andra kulturföreningar köper in och arrangerar konserter och föreställningar. För den som själv vill stå i rampljuset finns bland annat körer, folkdanslag och en aktiv amatörteaterförening.

Alldeles utanför stadskärnan ligger Hallstaberget med en av Sveriges mest kompletta skidanläggningar som erbjuder alpin skidåkning, längdspår och backhoppning. I kommunen finns totalt fyra alpina skidanläggningar och flera motionsspår i de mindre orterna.

I kommunen finns tre ridskolor, bowlinghall och gym samt idrottsföreningar som ger möjlighet att utöva allt från innebandy till kampsport, curling, orientering och dans.