Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Vidareutbildning barnmorska höstterminen 2018

Är du legitimerad sjuksköterska och skulle vilja vidareutbilda dig till barnmorska? Då har du möjlighet att söka betald utbildning av oss på Region Västernorrland. Sök utbildningen senast den 15 mars!

Just nu har du som är sjuksköterska möjlighet att få lön under din utbildning till barnmorska. Erbjudandet gäller både sjuksköterskor med anställning hos oss på Region Västernorrland och dig som jobbar någon annanstans.

Utbildningen bedrivs som heltidsstudier med bibehållen lön under tre terminer. Studieorten är Sundsvall och utbildningen startar under hösten 2018.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna akutsjukvård och är intresserad av att vidareutbilda dig till barnmorska. Det är viktigt att du som person är ansvarstagande, positiv, flexibel, har god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Så söker du betald utbildning

För att ansöka om betald utbildning behöver du först söka utbildningen på Mittuniversitetet i Sundsvall. När du har fått ditt antagningsbesked så kontaktar du oss för att ansöka om att få lön under utbildningen. Du behöver inte ha en tidigare anställning hos Region Västernorrland för att ansöka. När du antagits till utbildningsplats meddelar du oss så kallar vi dig till en intervju.

Läs mer om utbildningen på Mittuniversitetets webbplats

Kontakta någon av kontaktpersonerna nedan för att ansöka om betald utbildning, eller om du har frågor:

Susanne Forsman, Örnsköldsvik: 073-802 07 00
Emma Lassen Molander, Sollefteå: 073-271 37 37
Nina Andersson, Sundsvall: 070-191 75 28
Birgitta Sjöström, Sundsvall: 072-534 20 74

Berit Samuelsson Nyberg, kontaktperson primärvården, 073-274 23 25

Vad händer efter utbildningen?

Efter utbildningen är du legitimerad barnmorska. Vi ser gärna att du överväger att jobba hos oss på Region Västernorrland, men det väljer du själv. Du behöver inte skriva på något anställningsavtal för att få betald vidareutbildning.

Så finansieras utbildningen

Denna satsning finansieras med medel från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som ett sätt att stärka kompetensförsörjningen.