Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Inspirationsdag - kulturella och kreativa näringar

Kulturella och kreativa näringar är företag som har kultur och kreativa processer som affärsidé. Det är ett område som växer i hela Sverige, som stärker utveckling och attraktionskraft och som kan vara en dörröppnare till nya samarbeten och marknader.

Vår vision är att ett innovativt och kreativt närings- och kulturliv bidrar till en stark region. 19 oktober ordnar därför Regional utveckling en inspirationsdag för alla verksamma inom eller intresserade av kultur och kulturella och kreativa näringar. Aktörer inom kulturbranschen kommer att dela med sig av pågående projekt och vi kommer att få höra två av 2020 års kulturstipendiater berätta om det gångna året. Dessutom kommer de nominerade till 2021 års stipendiater inom arbets- kultur,- litteratur- och KKN- stipendium att avslöjas.

Ur dagens program

Marlene A Johansson från RISE, dela med sig av pågående projekt. Marlene har lång erfarenhet som forskare, vid Umeå Universitet och var tidigare VD för företagsinkubatorn eXpression Umeå. RISE är ett forskningsinstitut som ska verka för hållbar tillväxt i Sverige genom att stärka näringslivets konkurrenskraft och förnyelse, samt främja offentlig sektors förnyelse och förmåga att bidra till lösningar på samhällets utmaningar tillsammans med näringslivet.

Albert Sten har studerat på högre fotografisk utbildning på Kulturama i Stockholm och har en kandidatexamen i fotografi från konsthögskolan HDK-Valand vid Göteborgs Universitet. Nu läser han en curatorutbildning vid Stockholms Universitet och jobbar som fotograf/bildkonstnär kommersiellt och med att utveckla sina egna konstnärliga projekt. År 2020 fick Albert Sten ett av Region Västernorrlands kulturstipendier.

Johanna Forsberg är nätskulptör och designer med 17 års erfarenhet av att driva företag inom KKN. Skapar skulpturer i mässing, stål och järnnät för privat och offentlig miljö både i Sverige som internationellt. Johanna är ordförande och en av grundarna av High Coast Creative, branschnätverket för den kreativa näringen i Höga Kusten.

HansOlov Furberg, verksamhetschef för kultur- och bildningsverksamheten lotsar oss genom dagen. Medverkar gör även Jenny Samuelsson, Länsmuseichef för Västernorrlands Museum och Mikael Flodström, VD för Scenkonst Västernorrland mfl.

Anslut via föjande länk 19 oktober kl 9.00

Varmt välkommen!!

Information

Startdatum

2021-10-19 09:00

Slutdatum

2021-10-19 12:00

Plats

Teams

Kontaktperson

sofia.lundin@rvn.se