Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Drygt 10 000 vaccindoser har nu använts i Västernorrland

2021-02-01 16:18

10 225 vaccinationsdoser har till och med vecka fyra getts till invånarna i Västernorrland. Vaccinationerna löper på enligt plan och regionen vaccinerar i den takt som vaccinet levereras.

Regionens faktiska vaccinationssiffror skiljer sig från den statistik som den 28 januari veckovis började redovisas av Folkhälsomyndigheten. Det beror på att Region Västernorrland använder ett nytt system för vaccinregistrering.

Eftersläpning statistik

Systemet var inte i bruk när de första leveranserna av vaccin kom tidigare än beräknat i slutet av december. För att inte fördröja vaccinationsstarten började regionen därför att registrera vaccinationerna manuellt. Dessa ska nu föras in i det nya systemet, vilket tar tid. Folkhälsomyndigheten hämtar sin statistik automatiskt från systemet, vilket gör att siffrorna under en tid framåt kommer att halta.

- Arbetet med att efterregistrera pågår under några veckor framåt så det innebär tyvärr att Västernorrlands statistik under tiden blir felaktig på Folkhälsomyndighetens sida, säger Kurt Pettersson, hälso- och sjukvårdsdirektör.

På rvn.se uppdateras veckovis vår egen statistik som innehåller även de manuellt registrerade vaccinationerna och därmed stämmer.