Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

16 780 vaccinationsdoser har getts i Västernorrland

2021-02-22 16:07

16 780 vaccinationsdoser har till och med fredag den 19 februari getts till personer i fas ett i Västernorrland. Målet är att starta vaccineringen av personer i fas två i början av mars under förutsättning att vaccinleveranserna kommer i utlovad takt.

Under vecka sju gavs ytterligare cirka 2 000 vaccindoser i Västernorrland. De flesta personer på särskilda boenden är klara och nu är det äldreomsorgspersonal samt hemtjänst- och hemsjukvårdspatienter som står i fokus.

Snart klara med de allra äldsta

- Från och med den här veckan ska vi få fler doser av Pfizers Comirnaty. Det innebär att vi snart är klara med vaccineringen av våra äldsta invånare. Vi har haft ett mycket gott samarbete med våra kommuner och tillsammans använt upp alla vaccindoser som levererats till länet, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare, Region Västernorrland.

Om vaccindoserna levereras enligt plan beräknas vaccinationerna av personer i fas två vara igång i början av mars.

Ytterligare vaccin på väg att godkännas

Vi vaccinerar för närvarande med tre olika vaccin i länet, Pfizers Comirnaty, Astra Zenecas vaccin och Modernas vaccin.

Ytterligare två vaccin förväntas godkännas under våren: J&J som kan godkännas i mitten på mars och Curevac som kan godkännas i april.

Telefonsupport

Region Västernorrland har en telefonsupport dit allmänheten kan vända sig för frågor om vaccinationen i Västernorrland.

  • Supporten hämtar information på webbplatsen 1177.
  • I de fall de inte hittar svar går frågan till sakkunniga inom regionen.
  • Informationen på 1177 uppdateras kontinuerligt med saknade svar.

Telefonsupporten nås via nummer: 0611- 804 00

Öppettider: måndag-fredag 08.00-18.00, helger 10.00-16.00

Eftersläpning statistik

Regionens faktiska vaccinationer har under en tid skiljt sig från det som redovisas veckovis av Folkhälsomyndigheten. Det beror på att Region Västernorrland använder ett nytt system för vaccinregistrering. Nu är efterregistreringarna snart ikapp och det innebär att från och med denna vecka bör de inrapporterade siffrorna hos Folkhälsomyndigheten stämma överens med våra.

På rvn.se uppdateras veckovis vår egen statistik som innehåller även de manuellt registrerade vaccinationerna och därmed stämmer.