Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Agneta Ramén, hjärtsjuksköterska

Ännu ett toppresultat för hjärtsjukvården på sjukhuset i Sollefteå

2021-04-30 10:56

Sjukhuset i Sollefteå ligger på första plats när kvalitetsregistret SWEDEHEART presenterar sitt kvalitetsindex för hjärtinfarktvården år 2020 – för tredje året i rad!

SWEDEHEART:s ranking bygger på inrapporterade uppgifter där det går att få högst elva poäng. Sjukhuset i Sollefteå fick tio poäng, och hamnade därmed högst på listan.

– Vi har inte alltid legat på topp, men vi har sakta men säkert tagit oss uppåt, berättar Agneta Ramén, hjärtsjuksköterska Sollefteå sjukhus.

Regionens övriga sjukhus fick även de höga poäng – Sjukhuset i Örnsköldsvik och Sundsvall fick åtta poäng var.

Samarbete och engagemang

Agneta Ramén har tagit emot ett flertal av SWEDEHEART:s diplom genom åren. Hon berättar att engagemang och samarbete är grunden för Sollefteås hjärtsjukvårds goda resultat.

– Man måste vara påläst, engagerad och arbeta personcentrerat. Men det viktigaste är teamwork. I vårt team finns sjuksköterska, läkare, fysioterapeuter, dietister, kuratorer och apoteket. Vi har också ett bra samarbete med hjärt-och lungföreningen i Sollefteå, säger Ramén.

SWEDEHEART ger överblick

SWEDEHEART:s kvalitetsindex är ett sammanfattande mått som speglar behandlingsåtgärder i hela vårdkedjan, såväl det akuta omhändertagande som uppföljningsarbete och förebyggande insatser.

För hjärtsjukvårdsteamet på sjukhuset i Sollefteå är SWEDEHEART ett redskap de använder dag för dag för att få en överblick över sitt arbete och upptäcka om de halkar efter.

Mer information

SWEDEHEART Kvalitetsindex 2020

SWEDEHEART:s årsrapport 2020