Länets sjukhus i collage

Ansträngt läge på länets sjukhus - sök vård på rätt nivå

2022-07-21 09:09

Ingen torde ha missat att bemanningsläget är skört för vården i länet under sommaren. Just nu är belastningen på våra sjukhus extra hög.

Regionens sjukvård kommer att kunna ge dig den vård du behöver som patient utan att du behöver känna oro. Men det krävs att vi hjälps åt! Du hjälper oss genom att söka vård på rätt nivå.

- Vi ser på våra akutmottagningar att många kommer dit när de egentligen skulle ha sökt vård via sin hälso- eller vårdcentral. Nu när vi har en så hög belastning inom vården är det extra viktigt att sjukhusens resurser får ges till dem som verkligen har behov av dem. En bra tjänst som jag vill slå ett slag för är 1177 direkt Västernorrland där man kan chatta med sjuksköterskor och läkare, säger Ylva Drevstad, områdesdirektör för närsjukvårdsområde söder.

Chatten nås via webbsidan 1177.se eller appen ”Min vård Västernorrland”. Där kan du få kontakt med sjuksköterskor eller läkare, även på kvällar och helger. Chatten är öppen vardagar klockan 08.00–21.00, lördag-söndag klockan 08.00–16.00. Mera information finns på https://www.1177.se/Vasternorrland/1177direkt.

- Vi går mot stora stadsfester och festivaler nu, närmast i Sundsvall och Härnösand. Då ökar risken för olyckor och skador i samband med stora folksamlingar och berusning. Min önskan är att alla ska ha det roligt, men vara försiktiga och inte utsätta sig för onödiga risker. Och är olyckan framme, ring eller chatta med 1177, kontakta din hälso- eller vårdcentral och sök akutvård först när det är akut, avslutar Ylva Drevstad.


Tillbaka till toppen