Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Årets handledare bland undersköterskor har utsetts

2018-09-07 13:15

Vård och omsorgscollege Västernorrland har korat årets handledare i länets sju kommuner och Region Västernorrland som uppvaktades i samband med dialogmöte för förtroendevalda arrangerat av vård och omsorgscollege.

Anette Westermark Sundsvall, Virginia Eriksson Kramfors, Tove Byström Örnsköldsvik, Madelene Strömgren Region Västernorrland, Catarina Törnlund Nyberg Härnösand, Emma Salomonsson Timrå, och Maryon Israelsson Ånge uppvaktades med blommor och plakett.  

Av dessa åtta har Madelene Strömgren som till vardags arbetar på avdelning 2 vid sjukhuset i Örnsköldsvik utsetts att representera hela länet vid den internationella finalen under rikskonferensen i december.

-Handledarna är mycket viktiga för att vi ska klara kompetensförsörjningen i framtiden så det känns bra att få uppmärksamma dem, säger Ingrid Säterberg, regional samordnare.

I Västernorrland samarbetar sju kommuner, Region Västernorrland, privata vårdföretag, fackliga organisationer och utbildningsanordnare på ungdomsgymnasium och vuxenutbildningen för att utveckla utbildningen och höja kvaliteten, så att utbildningen motsvarar framtidens krav och behov.