Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Avslutning på Holas kurs ”Hälsa och friskvård för seniorer!”

2018-12-03 16:32

Detta glada gäng har avverkat 10 veckor med träning, kultur och andra saker som gör livet lite mer innehållsrikt.

I de nya lokalerna i bottenvåningen av Skärvstagården har Sollefteå nu en ny och fin folkhögskola och denna kurs är den första Seniorkurs som fullt ut har fått arbeta i den nya miljön.

Kursens ambition är att locka deltagarna till egna aktiviteter som ger bra och positiv energi i vardagslivet, lite mer sociala kontakter och möjlighet att få känna på olika kulturella uttrycksformer. Kursen har gjort studiebesök i närområdet och besökt såväl Västernorrlands Museum som Österåsens Hälsohem.

En viktig ingrediens i kursen är frågan: ”Hur tar jag hand om mig efter pensioneringen?” Det är mycket som förändras i livet efter pensionen, de regelbundna rutinerna blir annorlunda och även det sociala livet kan få ett annat innehåll. Det är lätt att tappa motivationen och här har seniorkursen en viktig roll att spela. Tillsammans med andra går det lättare att motivera sig till träning och andra aktiviteter. Just träningen är en central del av kursen där vi har ett samarbete med sjukgymnastiken och får låna deras fina gymnastiksal. I höst har vi också fått besök av primärvården som har berättat om många aktuella frågor som handlar om friskvård – hur fungerar högkostnadsskyddet, fallprevention mm.

Det allra viktigaste med Seniorkursen är att deltagarna har roligt och trivs med varandra. Många glada skratt och nya sociala kontakter skapar en bra grogrund för lärande och träning. Gruppen sitter också inne med mycket livsvisdom och kunskaper som de gärna har delat med varandra.

Är du intresserad av att själva gå en seniorkurs eller känner du någon som borde gå – ta kontakt med oss på Hola folkhögskola seniorer@hola.se.

Nästa kursstart är 29/1 2019.