Barn- och ungdomsentrén håller Öppet hus i Örnsköldsvik

2022-10-06 08:00

I slutet av augusti öppnade Barn- och ungdomsentrén ytterligare en fysisk mottagning, denna gång i Örnsköldsvik. Nu bjuder vi in allmänheten till öppet hus.

- Vi vill välkomna barn och unga, föräldrar, kollegor inom regionen och samarbetspartners inom socialtjänst och skola och andra att komma och se hur vi har det i vår lokal och passa på att träffa oss som arbetar här, säger Malin Linberg, länsenhetschef Barn- och ungdomsentrén, Region Västernorrland.

Barn mellan 6 och 12 år

Sedan Barn- och ungdomsentrén startade sin verksamhet i februari i år har många barn hunnit få hjälp. Barn- och ungdomsentrén välkomnar just nu barn mellan 6 och 12 år från hela länet som lider av lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Det kan vara nedstämdhet, ångest, oro, ledsamhet, stress eller sömnproblem som påverkar vardagen.

Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet som erbjuder stora delar av sina insatser digitalt. Sedan april finns en fysisk mottagning i Sundsvall och i augusti öppnades ytterligare en mottagning i Örnsköldsvik.

Välkomnar alla i länet

De fysiska mottagningarna är öppna för alla i länet som vill och har möjlighet att ta sig dit. 

– Vi lägger mycket fokus på det digitala med exempelvis digitala grupper och föreläsningar för att kunna erbjuda insatser till så många som möjligt oavsett var du bor. Med hjälp av fler fysiska mottagningar kan vi nu nå ut till fler barn och unga som är i behov av behandling på plats, säger Malin Lindberg.

Öppet hus

När: Torsdag 13 oktober, 13.00-16.00

Var: Nygatan 8C, Örnsköldsvik

Vad: Träffa personal, titta på lokalerna och fika!

Den kommunala verksamheten Föräldrabyrån som öppnat sin verksamhet i anslutning till Barn- och ungdomsentrén håller Öppet hus vid samma tillfälle.

Så söker du hjälp

▪ Du hittar Barn- och ungdomsentrén på 1177.se.
▪ Du som behöver hjälp och stöd kan få en första drop in-bedömning via chatt. Du når chatten antingen genom att ladda ner appen Min vård Västernorrland eller via sidan på 1177.se.
▪ Det är nu även möjligt för hälso- och vårdcentralerna att skicka remiss till Barn- och ungdomsentrén.

Tillbaka till toppen