Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Delegationen från Mombasa hälsades välkomna i Sundsvall av bland annat Glenn Nordlund (S), Per Wahlberg (M) och Arne Engholm (L).

Delegation från Mombasa besöker Västernorrland

2019-04-10 09:56

Mellan den 8 - 13 april besöks Västernorrland av en delegation från Mombasa i Kenya. Det handlar om ett SIDA-finansierat utbyte för att stärka det lokala självstyret och den lokala demokratin, och därigenom bekämpa fattigdom.

Region Västernorrland driver ett projekt för att främja demokratiska förutsättningar i Västernorrland och Mombasa, Kenya. Projektet arbetar bland annat för att öka läs- och skrivförståelsen i regionerna. Mellan 8 - 13 april är en delegation med sammanlagt tio personer från Mombasa på besök, med representanter från både styrgruppen och arbetsgruppen i projektet.

Studiebesök, föreläsningar och diskussioner

Under det nästan veckolånga besöket i Västernorrland så får delegationen bland annat besöka Mittuniversitetet, Arbetarnas bildningsförbund (ABF) och Västernorrlands museum.

Som en del i besöket arrangeras också en seminariedag torsdag den 11 april. Under dagen hålls föreläsningar och diskussioner på temat samarbetsmetoder mellan utbildning, kultur och idrott för att öka läskunskap och läsförståelse i Västernorrland och Mombasa.

Program för besöket 8 – 13 april (pdf)