Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Ungdomsmottagningarna ökar tillgängligheten med digitala videomöten

2020-06-29 08:00

Ungdomsmottagningarna i Västernorrland vill finnas där ungdomarna finns och vara tillgängliga trots sommar och semester. Under sommaren satsar man därför ännu mer på digitala videomöten.

Med hjälp av digitala videomöten kan den som har behov av ett möte med en kurator, sexolog eller barnmorska få det även när ungdomsmottagningen på hemorten är stängd.

- ­­Vi vill finnas till hands när ungdomarna behöver det - även när det är sommar och semester. På det här sättet ökar vi tillgängligheten och kan förhoppningsvis hjälpa fler, säger Inger Hallin, barnmorska på ungdomsmottagningen i Kramfors.

En annan fördel med digitala videomöten är att ungdomar som har svårt att ta sig till sin mottagning kan ha sina digitala mötet hemma, i skolan, på jobbet eller annan plats där de känner sig trygga.

- I dessa covid-19 tider som medfört minskad möjlighet att ha drop-in på mottagningen finns tider varje dag på ungdomsmottagningen där ungdomar istället kan erbjudas ett digitalt videomöte, säger Inger Hallin.

Det digitala videomötet bokar man antingen genom att ringa till sin ungdomsmottagning eller genom att boka själv via e-tjänsterna på 1177.se.

Om man föredrar det kan man också boka ett telefonmöte.