Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Iordningsställda sprutor med vaccindoser, covid.19

Fel i nytt bokningssystem för vaccin

2021-03-02 16:20

Många personer 75 år och äldre har fått brev med erbjudande om att boka sin tid idag. Tyvärr har vi upptäckt ett fel i systemet för online-bokningen.

-  Vi är glada över att många vill vaccinera sig så detta är mycket olyckligt. Vi gör allt vi kan tillsammans med leverantören av systemet för att det ska åtgärdas så fort som det bara är möjligt, säger Karin Sellgren, projektledare för vaccin mot covid-19.

Tidböckerna stängs nu och förhoppningen är att bokningen kan öppna igen under veckan.

Det är många som vänder sig till oss med frågor, vilket gör att det är svårt att komma fram på telefon och att mejlsvar kan dröja. Vi fokuserar nu på att lösa de fel som uppstått. Det allra bästa just nu är att ha tålamod och vänta på att möjligheterna till bokning fungerar igen.

OBS! Ring inte till 1177. Det går inte att boka vaccination via 1177 på telefon eller via regionens växel.

Det kan också vara svårt att komma fram till regionens telefonsupport. De kan inte heller hjälpa till med att boka vaccin just nu.

Vaccintillgång

Just nu finns det 1700 vaccindoser att fördela. Det brev som gått ut för att välkomna gruppen som är 75 år och äldre har skickats till cirka 30 000 personer. Mer vaccin kommer successivt till länet, så i slutänden kommer alla vuxna som vill vaccinera sig att få vaccin.

- Brist på vaccin och tekniska bekymmer är ingen bra kombination för att vi snabbt ska komma framåt i vaccineringen men självklart jobbar vi stenhårt för att så snabbt som möjligt kunna öppna tidbokningen igen, säger Karin Sellgren.