Emma Ölander visar upp sitt diplom

Emma Ölander står för årets utbildningsinsats: ”Välkomnar alltid alla frågor”

2021-10-11 14:41

Årets utbildningsinsats inom hematologi är gjord i Region Västernorrland. Överläkare Emma Ölander prisades i torsdags för sitt arbete som handledare av Svensk förening för hematologi.

- Bara att bli nominerad gjorde mig jätteglad och att nu dessutom vinna utmärkelsen känns förstås väldigt bra. Jag är stolt och hedrad, säger Emma Ölander.

Emma Ölander arbetar med blod- och lymfkörtelsjukdomar på medicinkliniken på sjukhuset i Sundsvall. ST-läkare som Emma Ölander just nu handleder nominerade henne, och i nationell konkurrens fick hon ta emot priset i Lund under fortbildningsdagarna i hematologi. Att vara tillgänglig är Emmas recept på bra handledning.

- Ingen som ställer en fråga till mig ska någonsin känna att de stör, det är viktigt för mig. Jag är mån om att alla ska få bra stöttning och jag tycker verkligen om att handleda och undervisa.

Priset delas ut av Svensk förening för hematologi och består av ett stipendium på 20 000 kronor för egen utbildning och förkovran.

- Jag vill använda priset till att åka på någon intressant kongress för hematologer där jag kan ta del av nya kunskaper och utöka mitt nätverk, säger Emma Ölander.

Motivering till utmärkelsen:

”För sitt brinnande engagemang i den kliniknära handledningen. Med ett lärande arbetssätt som inkluderar, ger ansvar, stöd och visar tillit skapar Emma en lärande miljö som lyfter kollegor och studenter. ”


Tillbaka till toppen