Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Extratjänster ger värdefulla extrahänder

2018-06-12 08:00

Nu är många av de extratjänster som Region Västernorrland beslutat om tillsatta. Just nu arbetar 29 personer runt om i våra verksamheter på en extratjänst, och fler ska det bli. En av dem är Jassem Almohammad som jobbar på Dialysen i Sundsvall.

Extratjänsterna är en regeringssatsning till kommuner, landsting och regioner som tillfälligt anställer personer som idag står långt ifrån arbetsmarknaden. Region Västernorrland har beslutat om 50 extratjänster, och i början på juni var 29 personer igång. Extratjänstanställda får inte ersätta befintlig personal, utan arbetsuppgifterna ska göra det möjligt att skapa något utöver det vanliga på arbetsplatsen.

På Dialysen delar Jassem Almohammad ut fika till patienterna, han håller ordning på förråden och tvättar vagnar. Hans insatser ger ordinarie personal mer tid till vårdande uppgifter.

– Jag trivs jättebra! Det är roligt att träffa nya människor och jag tränar svenska genom att prata med personal och patienter. I framtiden ska jag ska studera till undersköterska eftersom jag tycker om att arbeta med vård och att hjälpa människor, säger Jassem Almohammad.

– Det är jättebra för oss att få in extrahänder i vården. Dessutom får Jassem och de andra som har extratjänster se att det här är ett bra ställe att jobba på, och att det finns utvecklingsmöjligheter, säger Per Ersson som är enhetschef på Dialysen på Sundsvalls sjukhus. 


Jassem Almohammad och Per Ersson pratar om dagens göromål på Dialysen på Sundsvalls sjukhus.