Mobiltelefon

Fakturor till digitala brevlådor

2022-09-20 09:05

Från och med den 1 oktober kommer du som har en digital brevlåda att få fakturor från Region Västernorrland skickade digitalt.

Digital post kräver mindre administration, ger lägre kostnader och är bättre för miljön. Därför börjar Region Västernorrland nu att utöver digitala kallelser också erbjuda digitala fakturor.

Om du har eller väljer att skaffa en digital brevlåda som Kivra, Min myndighetspost, e-Boks eller Billo kommer du automatiskt att få dina fakturor från Region Västernorrland skickade dit från och med den 1 oktober. Om du har valt eller väljer e-faktura i din internetbank kommer du få fakturor från Region Västernorrland till din internetbank.

Påminnelse kommer via brev

Om du missar en faktura som kommer till din digitala brevlåda eller internetbank får du en påminnelse i form av ett fysiskt brev när betalningstiden gått ut. Det är i nuläget inte någon extra påminnelseavgift på pappersfakturan.

Du väljer själv alternativ

Du väljer själv hur du får din post från Region Västernorrland, antingen i form av digital post eller fysiska brev. Om du har en digital brevlåda men inte vill ha post från Region Västernorrland dit går det att ändra i inställningarna i webbtjänsten/appen. Fakturor kan du också välja att få som e-fakturor till din internetbank.

Om digital post

För att börja ta emot din post digitalt behöver du ha en digital brevlåda och en e-legitimation. Det finns i dagsläget fyra digitala brevlådor att välja mellan, Kivra, Min myndighetspost, e-Boks och Billo. Du kan läsa mer om digital post på digg.se.


Tillbaka till toppen