Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Person använder mobiltelefon: telefon och händer är i fokus i bild.

Fler bokningsalternativ med appen Mitt Vaccin

2021-06-08 08:47

Nu har de enheter i länet som erbjuder vaccination mot covid-19 anslutits till appen Mitt Vaccin. Det innebär ytterligare ett sätt för dig att boka tid för vaccination när det är din tur.

Mitt Vaccin-appen finns för både Android och iOS och kan laddas ned där appar finns. När du laddat ned appen loggar du in med e-legitimation och kan hantera din bokning.

I appen hittar du vaccinationsenheter och kan se om det finns tillgängliga tider, boka tid och göra din hälsodeklaration, se och hantera din bokade tid om du behöver avboka. Knappen ”hemsida” länkar till enhetens sida på 1177.se, där du kan hitta till information om vaccination mot covid-19 som finns på webbplatsen.

I appen kan du se och boka tid till de mottagningar som erbjuder vaccination mot covid-19, resevaccination med flera. Om du vill se vilka enheter i länet som erbjuder vaccination mot covid-19 så hittar du listan på 1177.se och sidan Boka tid på vaccinationsenhet i Västernorrland.

- Det är bra att vi kan ge fler alternativ för bokning av vaccination nu när vi går in i fas fyra och ska erbjuda alla över 18 år vaccin. När man kan välja mellan 1177.se, appen och bokning via telefonsupport finns valmöjligheter som fungerar för de flesta, säger Karin Sellgren, regionens vaccinationssamordnare.

Vaccinationshistorik visas i journal på nätet, 1177.se

I appen Mitt Vaccin finns möjlighet att betala för att följa sin vaccinationshistorik. Det är en tjänst som erbjuds av appens leverantör.

Informationen om din covidvaccination överförs också till din journal i 1177 Vårdguidens e-tjänster och går att ta del av där utan kostnad.  

Att boka vaccinationstid är gratis.

Krav på mobil eller surfplatta

För att använda appen behöver du ha en enhet med:

  • Android 9 eller senare.
  • iOS 13 eller senare.