Fler grupper släpps på till Barn- och ungdomsentrén

2022-05-10 11:20

Öppet hus-evenemanget i Barn- och ungdomsentréns lokaler i Sundsvall förra veckan lockade många besökare. Nu fortsätter arbetet för att nå ännu fler barn och ungdomar i länet och i juni släpper man på ytterligare en åldersgrupp.

Det var fullt hus när Barn- och ungdomsentrén öppnade dörrarna till sina lokaler i Sundsvall i förra veckan.

- Vi fick så många glada och positiva kommentarer och hade så trevliga möten med alla besökare. Vi är tacksamma för alla som kom och som kan hjälpa oss att öka kännedomen om Barn- och ungdomsentrén, säger Malin Lindberg, länsenhetschef Barn- och ungdomsentrén.

Barn- och ungdomsentrén är en länsverksamhet och tar emot barn med lätt till medelsvår psykisk ohälsa från hela länet, antingen via digitala eller fysiska besök. Under verksamhetens tre första månader fick över hundra barn mellan 10-12 år kontakt och hjälp av mottagning i Sundsvall. Många använde sig av verksamhetens drop-in chatt för en första bedömning. I början av juni släpper man på för ytterligare en åldersgrupp.

Öppnar för yngre åldrar

- Från 7 juni utökar vi åldersspannet så att också barn mellan 6-10 år kan kontakta oss, vilket gör att vi når ut till barn mellan 6-12 år i länet säger Malin Lindberg.

När verksamheten är fullt utbyggd kommer alla barn och ungdomar mellan 6 och 17 år att kunna kontakta Barn- och ungdomsentrén.

Sök hjälp via chattfunktion

Du hittar Barn- och ungdomsentrén på 1177.se. Där kan du också välja att få en första drop in-bedömning via chattfunktionen i e-tjänsterna.


Tillbaka till toppen