Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Fortsätt vaccinera dig i höst

2021-09-06 16:10

För att erbjuda alla som vill få vaccin mot covid-19 håller vaccinationslokalerna öppet för drop-in utan tidsbokning för både dos 1 och 2 till slutet av september.

För dos 1 kan du både boka din tid eller välja drop-in. För dos 2 gäller drop-in. Tiderna för drop-in kan variera på de olika vaccinationsenheterna. Tiderna läggs ut löpande.

Du hittar alltid uppdaterad information på webbsidan 1177.se om var du kan vaccinera dig och vilka tider som finns tillgängliga. På 1177.se bokar du också din tid, eller via appen Mitt Vaccin.

Hälso- och vårdcentralerna tar över vaccineringen

Den som av olika anledningar ännu inte vaccinerat sig har ändå möjlighet att göra det under hela hösten. Då tar hälso- och vårdcentraler över ansvaret för vaccinationerna. Vilka vaccinationslokaler som blir aktuella informerar Region Västernorrland om så snart alla beslut fattats.

– Vaccin mot covid-19 ger ett mycket bra skydd mot allvarlig sjukdom och död. I Sverige har vi hittills gett 12,5 miljoner vaccindoser. Det har varit väldigt få allvarliga biverkningar. Riskerna med att insjukna i covid är betydligt större, säger smittskyddsläkare Hans Boman.