Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Framgångsrik AT-rekrytering

2019-04-08 10:25

Samtliga tjänster för AT-läkare med tillträde i slutet av augusti och början av september är nu tillsatta. Totalt var det 215 sökande till de 29 utannonserade tjänsterna att jämföra med förra våren då det var 195 sökande.

Alla landsting och regioner i landet rekryterar samtidigt så det är hård konkurrens om de sökande. Under kort tid har närmare 60 anställningsintervjuer genomförts och rekryteringen betecknas som lyckad.

Av de 215 sökande var det 125 som ville till Sundsvall, 61 sökte till Örnsköldsvik och 29 till Sollefteå. Alla tre orter kan notera en ökning av antal sökande.

Under några mycket intensiva veckor har en mängd anställningsintervjuer genomförts av Henrik Salo, enhetschef för AT-läkarna, och AT-samordnare Sara Lundgren med fint stöd av HR-konsulter och studierektorer.

Sara Lundgren är ny på tjänsten och arbetade för fem år sedan som AT-rekryterare i Sollefteå. Hon konstaterar att intresset för AT-tjänstgöring där är märkbart högre idag.

-Det är i princip dubbelt så många sökande dit nu, säger Sara Lundgren.

Efter sommaren börjar 14 nya AT-läkare i Sundsvall, 10 i Örnsköldsvik och 6 i Sollefteå.

-Det har varit ett hårt tryck och vi har varit tvungna att säga nej till många mycket kvalificerade sökande på grund av platsbrist, säger Henrik Salo.