Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Besökare Framtidsdag PRO Ångermanland

Framtidsdag i Bollsta kring digitalisering och hälsofrågor

2018-10-12 16:45

Den 10 oktober möttes ett 70-tal pensionärer från olika föreningar inom PRO Ångermanland i Bollsta Folkets hus för att lära sig mer om digitalisering, IT och hälsa. Region Västernorrland medverkade i två programpunkter under konferensen.

Jonas Boström, projektledare och doktorand, Region Västernorrland föreläste om vårdprojektet Experiolab och vårddesign. Hur ska vi lära oss att se patientens behov och dennes upplevelse istället för bara en diagnos som ska åtgärdas?

- Det är patienten som bäst kan beskriva sitt eget behov så vi kan inte bara anta att det ska vara på ett specifikt sätt i vården, säger Jonas Boström.

Jonas Boström

 

1177 redaktör Eva Coos Berglund och två besökare

Eva Coos Berglund, redaktör för 1177.se i Västernorrland visade webbplatsen 1177 Vårdguiden och dess e-tjänster som finns lätttillgängliga för patienter som har bankid och e-legitimation. Många hade frågor kring den nya journaltjänsten och hur man loggar in där.

Övriga föreläsare var idrottsprofilen Tomas Fogdö som berättade om livet efter skidolyckan som gjorde så att han blev rullstolsburen, samt Ådalsskolans rektor Peyman Vahedi som har infört ett nytt digitalt system på Ådalsskolan som används både för att registrera elevens resultat men även i undervisning.

Arrangör för konferensen: Framtidsgruppen PRO Ångermanland.

Foto: Ann-Sofie Ingman och Jonas Boström