Pensionär som julbakar med barnbarn.

Fyra av fem 60-plussare har fått påfyllnadsdosen

2022-01-03 15:28

De senaste veckorna har det varit hög vaccinationstakt i länet med framför allt skolvaccinationer i åldersgruppen 12-15 år och påfyllnadsdoser till personer över 60 år och riskgrupper.

- Vi har nu börjat komma upp i bra nivåer när det gäller påfyllnadsdosen mot covid-19 i åldersgruppen 60 år och uppåt. I den gruppen har ungefär 80 procent fått påfyllnadsdosen, säger Karin Sellgren, samordnare för vaccinationsarbetet i Västernorrland.

Personer som är äldre än 65 år eller tillhör en annan riskgrupp för säsongsinfluensa kan boka tid för vaccination mot säsongsinfluensa och påfyllnadsdos mot covid-19 samtidigt, om det gått minst sex månader sedan den andra vaccinationsdosen mot covid-19.

Nya möjligheter för barn mellan tolv och femton

På länets skolor har vaccineringen under de senaste veckorna lett till att 70 procent i åldersgruppen mellan tolv och femton år fått en första vaccinationsdos mot covid-19.

- Tyvärr missade en del barn första vaccinationstillfället i skolan. De kommer att få en ny chans efter jullovet då våra vaccinationsteam kommer tillbaka för att ge andra dosen till klasskamraterna. Från och med februari kommer ungdomar som fyllt tolv år även kunna vaccinera sig på länets vaccinationsenheter, säger Karin Sellgren.

De som får sin första vaccindos på skolorna under januari månad kommer att kunna boka dos två på en vaccinationsenhet mellan fyra och sju veckor senare.

Information på 1177.se

Information om bokning för 12-15-åringar kommer att finnas på 1177.se. Där finns också aktuell information om vilka som erbjuds vaccination just nu och vilka vaccinationsenheter som finns i länet. På vardagar går det också bra att ringa 0611-804 00 om du behöver hjälp med att boka en tid för vaccination.


Tillbaka till toppen