Porträttbild Kurt Pettersson

Hälso- och sjukvårdsdirektör Kurt Pettersson lämnar sitt uppdrag

2022-04-11 20:35

Hälso- och sjukvårdsdirektör Kurt Pettersson begärde under måndagen att få lämna sin tjänst i Region Västernorrland.

-  Jag har gjort bedömningen att förutsättningarna för att klara uppdraget har förändrats för min del under senare tid. Uppdraget kräver inte minst ett stabilt och förutsägbart stöd inom hälso- och sjukvårdsnämnden. Jag har mot den här bakgrunden vägt för och emot, och kommit fram till att det bästa är att en ny ledning tar över, säger Kurt Pettersson.

Glenn Nordlund har i rollen som regionstyrelsens ordförande ansvar för att både anställa och entlediga regiondirektör och biträdande regiondirektör. Glenn Nordlund är därför den som fört dialogen med Kurt Pettersson som även är biträdande regiondirektör.

- Jag respekterar Kurt Petterssons besked och har godkänt hans begäran. Hälso- och sjukvården i Region Västernorrland befinner sig i ett svårt läge och vi behöver därför omgående komma vidare med ett nytt ledarskap. Jag har gett regiondirektören i uppdrag att påbörja en rekryteringsprocess för en ny hälso- och sjukvårdsdirektör och samtidigt återkomma med en övergångslösning, säger regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S).

Kurt Pettersson lämnar sin tjänst 15 april.


Tillbaka till toppen