Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Erika Forsberg, Elin Berglund och Daniel Eklund

Här är vinnaren för länets kandidat till Stora Turismpriset 2019

2019-10-03 10:01

Region Västernorrland har nöjet att gratulera Norra Berget Sundsvalls Friluftsmuseum till länets kandidat till Stora Turismpriset 2019.

Det stod mellan Folkan Waterfront, Gårdsbutiken i Höga Kusten och Norra Berget Sundsvalls friluftsmuseum. Tre kandidater som Region Västernorrland tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall valt ut för att de alla bidrar till länets besöksnäring – och väl uppfyller de kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram.

Under sommaren har en publikomröstning pågått där länets invånare haft möjlighet att rösta på sin favorit på www.rvn.se/storaturismpriset. Röstningen är nu avslutad med Norra Berget Sundsvalls Friluftsmuseum som vinnare.

– Det känns otroligt roligt att Norra Berget blir länets kandidat till Stora Turismpriset 2019. Vi är så otroligt stolta och glada över att så många röstat på oss. Denna utmärkelse ger oss både motivation och det betyder mycket för vårt fortsatta arbete att vidareutveckla Norra Berget, säger Erika Forsberg, Enhetschef och får medhåll både av Elin Berglund, Utvecklingsledare och Daniel Eklund, Museichef.

– Detta är väldigt glädjande för oss som destination och besöksort. Norra Berget Sundsvalls friluftsmuseum är ett populärt resmål för alla åldrar och vi vet att man ständigt jobbar för att utveckla verksamheten vidare. I samband med att tyska kryssningsbåtar lade till i Sundsvall under sommaren blev det tydligt att man har en internationell mognad då det var ett väldigt populärt och lovordat utflyktsmål. Från hela Destination Sundsvall önskar vi dem all lycka till, säger Tomas Agner, Destinationsutvecklare, Destination Sundsvall.

– Norra Berget Sundsvall Friluftsmuseum är en välförtjänt vinnare till att bli länets kandidat för Stora Turismpriset. Norra Berget är ett omtyckt besöksmål för både svenska och internationella gäster. Här kan de uppleva den svenska kulturen. Norra Berget har också öppnat upp och skapar möjligheter för företagare inom restaurang, mathantverk och hantverk. Samverkan med föreningar och företagare skapar en upplevelse där alla verksamheter på berget bidrar till gästens helhetsupplevelse. På Norra berget finns något för alla, här möts man över generationer och mellan olika kulturer, säger Linda Edlund, Besöksnäringsansvarig Region Västernorrland.


Välkommen med dina frågor till:
Linda Edlund, Tillväxtsamordnare Besöksnäring, Region Västernorrland
Tfn. 072-225 75 42
E-post: linda.edlund1@rvn.se