Porträttbild på Lena Laaksonen.
Lena Laaksonen

HR-direktör rekryterad

2023-02-17 07:00

Rekryteringen av en HR-direktör i Region Västernorrland är nu klar. Lena Laaksonen gör sin första arbetsdag den 2 maj.

- Det som främst lockar mig är att det är ett viktigt samhällsuppdrag inom områden som jag hoppas kunna bidra till fortsatt utveckling inom, säger Lena Laaksonen.

Lena Laaksonen kommer närmast från en tjänst på Försäkringskassan där hon arbetat med bland annat chefsstöd och förändringsledning. Lena har också varit HR-chef i två kommuner, i Malung-Sälen kommun samt i Ånge kommun.

- Lena har en gedigen kompetens inom HR-området med lång erfarenhet från offentlig sektor och samverkan med både förtroendevalda och fackliga organisationer. Det är viktigt i vårt pågående utvecklingsarbete kring rekrytering och långsiktig kompetensförsörjning, säger Åsa Bellander, regiondirektör i Region Västernorrland.

Tidigare i karriären har Lena också arbetat med företagshälsovård, bland annat i Örnsköldsvik. I dag bor hon på Frösön i Östersund och fritiden ägnar hon gärna åt längdskidåkning på vintrarna och golf på somrarna. Planer finns nu på att flytta till Härnösand.

- Det känns jätteroligt att komma tillbaka och arbeta i Västernorrland där jag rört mig under stora delar av mitt yrkesliv, här har jag många vänner och ett stort nätverk, säger Lena Laaksonen.


Tillbaka till toppen