Tidningen ligger på ett bord
Hushållstidningen har särskilt fokus på barn och unga i det här numret.

Hushållstidningen Liv & Hälsa - aktuell information som når alla

2023-05-29 09:00

Den här veckan dyker tidningen Liv & Hälsa upp i postlådan hos alla hushåll i Västernorrland. Tidningen innehåller både aktuell information om sjukvården och reportage om vad som sker inom regional utveckling.

Under sommaren behöver många invånare komma i kontakt med Region Västernorrland av många olika anledningar. I hushållstidningen finns information om de bästa kontaktvägarna till vården och en del av utbudet som finns.

- Eftersom regionens verksamheter berör alla invånare vill vi nå ut brett och berätta om olika aktuella saker som sker i vården och inom regional utveckling.  Alla invånare använder inte digitala kanaler och därför behöver vi emellanåt göra en tidning som komplement till våra ordinarie kanaler för att alla verkligen ska kunna ta del av vår samhällsinformation, säger Lars-Erik Marklund, kommunikationsdirektör Region Västernorrland.

Brett innehåll

I tidningen går det att exempelvis att läsa om möjligheten att chatta med en läkare genom tjänsten 1177 direkt, organiserad testning av prostatacancer och läsaren får också en inblick i en operationssal. Vid sidan av sjukvård har Region Västernorrland ett regionalt utvecklingsansvar som bland annat omfattar tillväxt, folkbildning, kultur, kollektivtrafik och folkhälsa. Tidningen innehåller reportage om företagsstöd, råd för att minska energiförbrukning och tips för alla som vill uppleva länets natur till fots i sommar.

Hushållstidningen Liv & Hälsa är producerad av regionens kommunikationsavdelning och den trycks i 122 900 exemplar. Kostnad för tryck- och distribution är drygt sex kronor per tidning.


Tillbaka till toppen