Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Influensaläget 2018-02-07

2018-02-08 09:11

Sammantaget var influensaaktiviteten medelhög och ökande under vecka 4, enligt Folkhälsomyndighetens senaste veckorapport.

Ta del av Folkhälsomyndighetens veckorapport

Störst ökning av influensaaktiviteten sågs i Svealand och Götaland. Det är fortsatt influensa B som dominerar spridningen och under vecka 4 rapporterades totalt 1013 fall av influensa, varav 778 fall av influensa B och 235 fall av influensa A. Influensaaktiviteten i landet förväntas fortsätta öka de kommande veckorna och en topp kommer troligtvis att nås under februari, men tidpunkt för regionala toppar i influensaaktivitet kan variera.

I Västernorrland har totalt 320 fall rapporterats t.o.m. vecka 5, 249 fall av influensa B och 71 fall av influensa A. Antalet rapporterade fall per vecka har legat ganska konstant de senaste fyra veckorna.

Vi påminner om vikten av tidig antiviral behandling för patienter med misstänkt influensa, som är svårt sjuka eller tillhör en riskgrupp för svår influensasjukdom, oavsett vaccinationsstatus. 

Kontakta oss

Region Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Regionens officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2018-02-08 09:11