Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kirurgin i Örnsköldsvik säkrad

2018-06-11 13:25

Nu är en ny enhetschef för kirurgläkarna i Örnsköldsvik utsedd, två specialistläkare i kirurgi återanställs och dessutom är akutkirurgin bemannad hela sommaren. Det här är tre glädjande nyheter som säkrar verksamheten vid kirurgin på sjukhuset i Örnsköldsvik.

Enhetschef för kirurgläkarna i Örnsköldsvik blir kardiolog Leif Ehlin, som idag också är facklig företrädare för Ångermanlands Läkarförening. Han tillträder den 18 juni och kommer att kombinera tjänsten med fortsatt arbete som kardiolog. Leif Ehlins fackliga uppdrag avslutas i och med att han tillträder chefstjänsten.

Det är också klart att två kirurger som tidigare varit anställda vid sjukhuset i Örnsköldsvik återvänder och båda finns på plats från augusti.

- Dessa pusselbitar gör att vi nu har en plattform att bygga på i Örnsköldsvik, säger Arthur Jänes tf länsverksamhetschef för kirurgi, urologi och öron/näsa/hals.

Efter ett intensivt arbete är sommarens bemanning är av specialistläkare för kirurgin i Örnsköldsvik klar. Förutom egna anställda kompletteras bemanningen med hyrläkare.

- Merparten av de hyrläkare som kommer till Örnsköldsvik i sommar har varit där förut och känner verksamheten väl, säger Arthur Jänes.

Sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson är nöjd över de positiva beskeden.

- Det är en oerhörd glädje i att vi nått framgång i det omfattade arbete som gjorts för kirurgin i Örnsköldsvik. Vi har fortfarande delar att jobba vidare på men nu har vi ett bra utgångsläge, säger Nina Fållbäck Svensson.

 

Kontaktperson: Arthur Jänes, tf länsverksamhet kirurgi, urologi, öron/näsa/hals, arthur.janes@rvn.se, tel. 060-18 14 54