Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Klart med ny regional utvecklingsdirektör

2018-03-20 08:25

Märta Molin blir Region Västernorrlands nya direktör för regional utveckling. Märta har arbetat som kulturchef i Region Västernorrland sedan 2013, och sedan i december har hon varit tillförordnad regional utvecklingsdirektör.

-Det har hänt väldigt mycket på den här förvaltningen de senaste åren, och jag tycker om att jobba med de viktiga frågor som vi ansvarar för. Att få jobba i offentlig verksamhet på medborgarnas uppdrag är både fint och ansvarsfullt. Vi är med och gör skillnad, säger Märta Molin.

Regiondirektör Hans Wiklund är nöjd över att tillsättningen skett i enighet med de fackliga företrädarna, och han känner stort förtroende för Märta Molin.

- Det är tydligt att uppdraget som regional utvecklingsdirektör är eftertraktat, för rekryteringen har skett i konkurrens med flera mycket kvalificerade personer, säger regiondirektör Hans Wiklund. Jag ser att Märta Molin har den kompetens och erfarenhet som vi behöver för att förvalta och vidareutveckla vår regionala utvecklingsverksamhet. Jag känner mig också trygg med att hon är en tydlig bärare av den offentliga värdegrund som är en så central utgångspunkt i vår verksamhet.

En bred förvaltning

Förvaltningen Regional utveckling ansvarar för verksamhetsområdena regional utvecklingsplanering och tillväxt, kultur, konst och bibliotek, kollektivtrafik, IT och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkbildning samt internationellt samarbete.

-Att Region Västernorrland för ett år sedan tog över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelsen innebär nya roliga arbetsuppgifter och utmaningar, säger Märta Molin. Vi är en del i ett viktigt samhällsbygge, och vi ska fortsätta utveckla former för bra hållbar samverkan med kommuner, organisationer och civilsamhälle, avslutar den nya regionala utvecklingsdirektören.

Pressbilder Märta Molin - Regional Utvecklingsdirektör