Kjell Norman, porträttbild

Klart med ny tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör

2022-05-17 15:02

Kjell Norman går från och med första juli in som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västernorrland. Kjell Norman har lång erfarenhet av chefsarbete inom hälso- och sjukvård i grannregionen Gävleborg.

Regiondirektör Åsa Bellander, som är tf hälso- och sjukvårdsdirektör fram till dess att Kjell Norman tar över, är glad att han tackade ja till uppdraget.

- Det här är en mycket bra lösning under tiden rekryteringsarbetet för den fasta tjänsten pågår. Våra utmaningar är många och jag känner mig trygg med den erfarenhet och kompetens som Kjell Norman nu kan bidra med, säger Åsa Bellander.

Bygga vidare

Kjell Norman gick i pension från sin tjänst som senior rådgivare åt regiondirektören i Region Gävleborg i höstas. Norman har tidigare varit chef på olika nivåer, bland annat som hälso- och sjukvårdsdirektör och regional utvecklingsdirektör.

- Jag hoppas att min erfarenhet kan bidra i Region Västernorrlands arbete med exempelvis god och nära vård, bemanning och tillgänglighet. Jag är mycket medveten om att situationen är tuff men jag vet att gott jobb pågår och jag ser att jag i min roll ska kliva in och bygga vidare på det utvecklingsarbete som redan är i gång, säger Kjell Norman.

Börjar i sommar

Under tisdagen förhandlades rekryteringen fackligt och Kjell Norman tillträder första juli. Just nu befinner han sig på en privat resa och är därför inte tillgänglig för frågor.


Tillbaka till toppen