Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Annika Sundbom Åström
Annika Sundbom Åström

”Kul att jobba extra som specialistsjuksköterska igen”

2020-05-06 10:10

Just nu har alla sjukhus i Region Västernorrland ett stort behov av extra bemanning. Annika Sundbom Åström och Rozi Skralovnik är två invånare som har ryckt in för att hjälpa till i arbetet med coronapandemin.

Annika Sundbom Åström i Sollefteå var tidigare anställd sköterska inom intensivvården, men sedan 17 år driver hon egen firma med bland annat ledarskapsutveckling. Redan förra våren fick hon lust att skola in sig för att kunna ta extra pass vid behov.

– Det finns inget vackrare än intensivvård, den lojaliteten och den kärleksfullhet som finns bland personalen är helt fantastisk, säger hon.

Känns självklart

Nu när coronapandemin har drabbat Sverige och resten av världen, tycker hon att det känns självklart att återigen bidra för patienterna i Sollefteå.

– Om jag blir sjuk önskar jag att det ska finnas personal som kan ta hand om mig och att det finns en backup. Eftersom jag har min legitimation så tycker jag att det ingår att ställa upp, när det nu finns ett så stort behov.

Hon tycker inte att man ska vara orolig för att ha glömt bort sina gamla kunskaper.

– Man ska ha respekt för sin egen kompetens, erfarenheterna sitter kvar i kroppen. Trots att det var många år sedan jag jobbade på IVA, så väcks minnena till liv, samtidigt som det självklart är en del nya saker som jag behöver lära mig och påminnas om. Jag har hunnit jobba ett antal pass och det känns jättekul och viktigt. Jag är stolt över att vara timanställd IVA-sjuksköterska i Sollefteå!

Behöver din hjälp

Agneta Nordlander, stabschef i den lokala särskilda sjukhusledningen, LSSL på Sollefteå sjukhus uppmanar befolkningen kring Sollefteå sjukhus att hjälpa till i denna kris.

– Vill du bidra och göra en betydelsefull insats för lokalsamhället, då ska du komma till oss. Du behöver inte kunna jobba heltid, utan all tid är värdefull för oss. Vi behöver din hjälp, säger hon.

Rozi hjälper till i Sundsvall

Sedan ett par veckor hoppar även företagaren Rozi Skralovnik in och tar arbetspass på transitavdelning 2 på Sundsvalls sjukhus. Här servar hon personalen som nu står i frontlinjen mot covid-19.

rozi.jpg

– Det känns väldigt bra att kunna hjälpa till så att sköterskorna som är i frontlinjen får en enklare arbetssituation. Det är intressant och man blir många erfarenheter rikare. Jag kommer att stanna så länge de behöver mig, berättade hon när vi träffade henne för några veckor sedan.

Har du sjukvårdserfarenhet?

Just nu har alla sjukhus i Region Västernorrland ett stort behov av extra bemanning. Har du sjukvårdsutbildning eller annan erfarenhet som kan bidra till sjukvården? Vi behöver extra insatser från sjuksköterskor, undersköterskor likväl andra vårdnära yrken.

Anmäl ditt intresse här