Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
LÖV:en är äntligen i gång

Länsöverenskommelsen Västernorrland är äntligen i gång

2018-05-16 16:14

Under gårdagen hade deltagare från Regionen tillsammans med representanter från den idéburna sektorn uppstartsmöte för Länsöverenskommelsen Västernorrland (LÖV).

Under eftermiddagen gästades LÖV av Lars Backlund från Timrå kommun och Christina Thonman från Söråkers Folkets Hus. De berättade om sin nya IOP (Idéburet Offentligt Partnerskap) som har till målsättning att hjälpa ungdomar i åldern 14-25 år som är i behov av sysselsättning och saknar en strukturerad tillvaro. Läs mer om verksamheten på Timrå kommuns webbplats.

Förutom ett fint besök av Lars och Christina jobbade deltagarna flitigt för att hitta gemensamma utmaningar och i sin tur idéer på lösningar till dessa. Områden och idéer där regionen och den idéburna sektorn kan komplettera varandra.

Vad är Länsöverenskommelsen Västernorrland?

LÖV:en är en överenskommelse om samverkan mellan regionen och den idéburna sektorn i Västernorrland.

Syftet med LÖV:en är att stärka samspelet med den idéburna sektorn och regionen, stärka demokratin och tillsammans jobba för en mer hållbar samhällsutveckling. Den idéburna sektorn är en viktig part för att vi tillsammans ska kunna få ett ökat samhällsengagemang, delaktighet och mångfald.

Under dagen deltog förutom representanter från regionens håll också bland annat Pingstkyrkan, HSO, 5i12, Vårsta Diakonigård, Friskhuset i Sundsvall och Röda Korset. Ännu fler organisationer har skrivit på själva överenskommelsen.

Vi på Region Västernorrland vill gärna bredda vårt samarbete med olika ideella och idéburna organisationer. Är du kanske engagerad i en organisation och skulle vilja veta mer?
Då får du gärna höra av dig till Antonia Bergström. Enklast är att skicka mail till antonia.bergstrom@rvn.se.