Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Lättillgängliga nyheter och inläsningstjänst

2019-04-18 15:39

Visste du att Region Västernorrland erbjuder lättillgängliga nyheter för invånare med läshinder? Dessutom finns det möjlighet att få text inläst på en CD-skiva – helt kostnadsfritt!

Lättillgängliga nyheter och inläsningstjänst är en verksamhet inom Region Västernorrland som erbjuder service till människor med olika former av läshinder.

Spotlight Taltidningen Västernorrland

Spotlight är en taltidning speciellt utformad för dig i Västernorrland som har en synskada, dyslexi eller annat läshinder. Taltidningen fokuserar på dina behov och din vardag och lyfter det i intervjuer och beskrivande reportage.

Spotlight är gratis och kommer ut en gång i veckan. Du kan lyssna i olika format: via webben, CD i audio- eller daisy-format, mobilappen TTVN play, via MTM:s kanal för upplästa dagstidningar och från Legimus via ditt bibliotek.

Om du vill prenumerera på Spotlight Taltidningen Västernorrland så kan du skicka e-post till taltidningen@rvn.se.

Besök Spotlights webbplats

Y-bladet

Y-bladet är en lättläst tidning med länsnyheter för alla med läshinder. Den har korta nyheter från länet och kommer ut varannan vecka.

Y-bladet går att få via e-post, i svartskrift, punktskrift eller som CD. Det går också att läsa och lyssna på Y-bladet på webben.

Här kan du läsa och lyssna på Y-bladet på webben

Inläsningstjänst

Vet du om att Region Västernorrland erbjuder inläsning av nästan allt du kan tänka dig?

Du som har svårt att läsa tryckta texter kan få dem inlästa gratis. Det kan vara allt ifrån protokoll till recept, läromedel eller poesi.

Vi har tystnadsplikt och inläsningen är gratis för privatpersoner och funktionshinderföreningar. Du får dina texter på CD eller som ljudfil.

Vill du veta mer eller lämna text för inläsning? Hör av dig till inlasningstjanst@rvn.se.