Porträttbild av Daniel Nydahl

Möt våra politiker - Daniel Nydahl

2023-03-06 12:15

I Region Västernorrland finns det cirka 100 förtroendevalda politiker på olika nivåer. De allra flesta av dessa är fritidspolitiker, vars engagemang är politikens och demokratins grund. Här får du träffa sju av länets invånare som engagerat sig och har förtroendeuppdrag för de olika partierna.

Daniel Nydahl - Sjukvårdspartiet

Ålder: 35
Familj: Fru och två barn
Bor: Härnösand
Intresse: Vara ute i naturen, plocka svamp och bär. Fiska och vara med familjen. Meka med bilar och annat som står i garaget.
Yrke: Lastbilschaufför
Antal år som regionpolitiker: 0, detta är min första mandatperiod.

Varför blev du politiskt engagerad?

- På grund av dålig hjälp och bemötande i vården. Jag upplevde att ingen lyssnade på oss eller tog vår oro på allvar när vårt barn blev allvarligt sjuk. Då bestämde jag mig för att engagera mig politiskt för att kunna påverka och göra skillnad för de som inte kan tala för sig själva.

Vilken är din politiska förebild och varför?

- Jag har två, Torbjörn Fälldin (C) var en kunnig och insatt politiker och statsminister som jag har följt på nära håll då jag växte upp i Ramvik. Anders Borg (M), före detta finansminister, han var en tydlig politiker som jag tycker ingav förtroende.

Vad är din hjärtefråga den kommande mandatperioden?

- Att förbättra barnsjukvården.

Hur ska du jobba med just den frågan/saken?

- Att tillsammans med partiet se till att vi förbättrar arbetsmiljön för våra medarbetare. Vi behöver skapa arbetsplatser där personalen trivs. Vi behöver även se till att hela familjen till det barn som behöver vård blir inkluderad och att antal kontakter minskar.  Vi måste få till en kontinuitet i vården.

Vad krävs för att vara en bra politiker?

- Att lyssna på människor är viktigt, du bör även våga ta ställning och se nya möjligheter. Du måste vara tydlig och rak i din kommunikation så att väljarna vet vad du som politiker vill.

Vad är det bästa/sämsta med att vara fritidspolitiker?

- Det bästa är att vara med och påverka, det är spännande att kunna bidra och göra skillnad till det bättre för våra medborgare. Det sämsta är att det kan ta tid från fritiden och man bör vara bra på att prioritera sin tid.

Hur kan du bidra till att fler ska vilja ta på sig politiska uppdrag?

- Genom att uppmuntra andra att våga ta steget in i matchen i stället för att stå på sidlinjen och klaga. Vill du påverka så behöver du engagera dig på riktigt.

Hur ska du se till att Region Västernorrland når sin vision ”Liv, hälsa och hållbar utveckling”?

- Bidra med kreativa idéer och diskussioner, hitta samarbetspunkter med de andra partierna. Vi är ju ofta ganska eniga om målen, vi behöver bara komma överens om vilken väg vi ska ta för att nå hela vägen fram.

Här kan du läsa mer om några av våra politiker: Region Västernorrland - Möt några av våra politiker (rvn.se)


Tillbaka till toppen